Transparent
Inloggen
Sluiten

Tottenham in halve finale CL tegen Ajax na bizarre wedstrijd tegen City

17 april 2019 22:58
Foto: Pro Shots

Tottenham in halve finale CL tegen Ajax na bizarre wedstrijd tegen City; image source: Pro Shots

Ajax zal het in de halve finales van de Champions League moeten opnemen tegen Tottenham Hotspur. Nadat de Engelsen vorige week met 1-0 wisten te winnen van Manchester City is het op basis van uitdoelpunten nu door naar de halve finale. Het duel in Manchester eindigde na een bizarre wedstrijd in 4-3. Na een spectaculair begin stond het na 11 minuten spelen al 2-2 en Manchester City pakte na 21 minuten opnieuw de voorsprong door op 3-2 te komen. Na bijna een uur spelen maakte de thuisploeg de 4-2 en stond daarmee virtueel in de halve finale. Invaller Fernando Llorente zorgde een kwartier voor tijd echter voor de 4-3, waardoor Tottenham Hotspur nu de tegenstander van Ajax zal worden.

Even leek het er op dat Ajax zich op mocht gaan maken voor een reis naar Manchester, aangezien diep in blessuretijd Raheem Sterling zijn derde treffer van de avond wist te maken en daarmee de 5-3 op het scorebord schoot. De VAR kwam echter in actie. Sergio Agüero bleek buitenspel te staan voorafgaand aan de goal en de treffer werd dan ook geannuleerd.

Die wedstrijd zal voor enkele spelers van Tottenham erg bijzonder worden. Bij de Engelsen staan Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Davison Sanchez én Christian Eriksen onder contract. Het viertal met een uitgebreid verleden bij Ajax kwamen ook allemaal in actie in Manchester. Alderweireld, Vertonghen en Eriksen speelden de gehele wedstrijd, terwijl Sanchez in blessuretijd inviel.

Ajax en Tottenham Hotspur kwamen elkaar één keer eerder tegen in Europees verband. In het seizoen 1981/1982 werden beide teams aan elkaar gekoppeld in de strijd om de Europa Cup 2. Ajax verloor destijds twee keer met 1-3 en 3-0. Søren Lerby wist toen in Amsterdam het enige doelpunt voor Ajax te maken.




Tags

tottenham alderweireld eriksen sanchez vertonghen aguero davison inviel lerby llorente raheem ren sergio sterling toby uitdoelpunten var virtueel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ben benieuwd naar reactie Vertonghen.. Hoe zou dat gaan?

Verslaggever: How do you feel, Jan?

Vertonghen: Het zijn maar k.......!


Kan niet wachten man, het worden 2 geweldige wedstrijden, een Ajaxfeestje met hopelijk Ajax als winnaar. Zwaar zal het zeker worden, in deze fase van de CL moet je geen cadeautjes verwachten.
+4/-0

5 jaar geleden
Tottenham is de meest gunstige tegenstander van de drie voor Ajax. Er zal veel ruimte zijn en daarvan kunnen we profiteren. Top om al die ex-Ajacieden in de Arena te zien in mei. Voor het eerst in de knockout-fase dat we een tegenstander hebben die te doen lijkt (en dán moet je juist op gaan passen).
+2/-0

5 jaar geleden
Zonder Kane en Son in hun nieuwe stadion gezien we eersr uit moeten. Er gaan er duizenden naar Londen. Mooi man.
+1/-0

5 jaar geleden
Super mooie affiche dit en wij laten nou als 1e gastclub scoren in hun nieuwe stadion. Wat zou dit toch fantastisch zijn om daar de basis te leggen en 8 dagen later in eigen huis af te maken.
+1/-0

5 jaar geleden
Als Ajax het kan opbrengen om in Londen net zo te spelen als ze tegen Juve deden in de 2e helft, maar dan wel meer kansen benutten, zie ik Tottenham als geen enkel probleem. Zeker niet nu ze Kane missen en Song! Maar zeker niet onderschatten dan komt het allemaal goed en staan onze helden in de finale tegen ...... (Barcelona 75% kans-Liverpool 25%).
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal