Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB wil complete competitie week opschuiven en gaat in overleg met alle clubs'

17 april 2019 22:27 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"KNVB wil complete competitie week opschuiven en gaat in overleg met alle clubs"; image source: Pro Shots

Nog altijd heeft de KNVB geen oplossing kunnen vinden om Ajax tegemoet te komen in de strijd om de Champions League. Dat weet Voetbal International te melden. De voetbalbond wil nu de complete competitie een week gaan verschuiven en gaat hierover donderdag in overleg met alle clubs in de Eredivisie. De voetbalbond wilde in eerste instantie De Graafschap - Ajax verplaatsen naar vrijdagmiddag, maar dat bleek om meerdere redenen niet mogelijk.

De KNVB heeft er in het speelschema geen moment rekening mee gehouden dat een Nederlandse club de halve finale van de Champions League zou gaan bereiken. Omdat Ajax dat wel gelukt is, zijn nu twee regels uit het reglement van de voetbalbond niet meer van toepassing. De KNVB wil dat alle duels in de laatste speelronde tegelijkertijd plaats vinden en bovendien mogen clubs die Europees spelen 48 uur voor die wedstrijd niet in actie komen voor de competitie. De enige overgebleven optie is de complete competitie verschuiven. De 33ste speelronde zou dan op zondag 12 mei gespeeld moeten worden, terwijl op zondag 19 mei de laatste wedstrijd zal plaats vinden. Hierover zal op donderdag overleg plaats vinden.

Meer op VI.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Maar wat als Ajax op 1 mei en 7 mei moet? Wordt de bekerwedstrijd van 5 mei ook verschoven?
 
5 maanden geleden
Zou wel moeten @s0lidus, of de knvb heeft al inside info dat we 30 april en 8 mei spelen.
 
5 maanden geleden
Ik word er zo moe van hoe andere clubs zich opstellen he..

Ajax moet straks weigeren een percentage van de Europese inkomsten af te dragen. Ook de tv-rechten maar zelf verkopen en geen spelers meer halen bij Eredivisieclubs, tenzij het om extreme talenten ala Frenkie de Jong gaat.

Laatste nieuws