Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'Een toppresatie van Erik en de trainers en uiteraard ook de spelers'

17 april 2019 00:01

Ook bij algemeen directeur Edwin van der Sar was na afloop de blijdschap groot. "Dat is bij de hele club. Bij de spelers, op de tribune, bij de fans", aldus Van der Sar in gesprek met Veronica. "We wilden in de thuiswedstrijd al een overwinning krijgen, maar dat hebben we niet gehaald. Het begin was lastig in de eerste tien minuten, maar daarna gingen we voetballen. Een beetje zoals we in de andere wedstrijd gespeeld hebben. Als je dan ziet wat dit elftal kan doen tegen zo'n team, dan is de blijdschap heel terecht denk ik."

Van der Sar moest bekennen dat hij op de tribune helemaal gek werd."Je ziet een kans missen voor 1-3 en een bal die er in gaat wordt afgekeurd. Ik weet niet eens waarvoor. Buitenspel of zo. En dan misschien nog een penalty met de VAR. Als het dan 2-2 wordt met nog anderhalve minuut heb je ook nog wel kans. Maar voor ons viel het goed", zo gaf hij aan. "Een toppresatie van Erik en de trainers en uiteraard ook de spelers. Het is heel gaaf dat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Je bent met een project bezig en soms lukt het niet in één keer. Als je dan ziet wat er nu gepresteerd wordt en het niveau. Ook de spelers die er in komen. Veltman die er in komt, Sinkgraven die amper gespeeld heeft en dan zo'n wedstrijd mag doen. Gaaf. Dit is waarvoor je al die jaren investeert en al die jaren werkt. Al die jaren gezeik. Dan is dit lekker."

Financieel levert de halve finale ook weer een hoop op, maar daar krijgt de algemeen directeur niet naar. "Het gaat om het sportieve. Voor de naam, de manier waarop Ajax moet en wil spelen. Waarop mensen ons kennen. Dit gaat wederom de hele wedstrijd over. Dit is veel belangrijker dan geld. Geld interesseert me niet. Natuurlijk moeten we spelers betalen, transfersommen, jongens gaan weg en contracten moeten hoger. Natuurlijk hebben we een organisatie die betaald moet worden, maar dit is voetbal. Dit is waar het om gaat", zei hij daarover. "Het is geen David tegen Goliath. Ajax is een grote naam in de wereld van het voetbal. Qua begroting zijn we de onderste, maar als je twee keer echt de betere bent en de wedstrijd eerder hoort te winnen kun je alleen maar trots zijn als Ajacied voor het voetbal in Nederland en naar alle mensen die hier aan getwijfeld hebben."




Tags

sar toppresatie blijdschap gaaf goliath investeert nederland project puzzelstukjes sinkgraven var veltman veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal