Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Ik ben geweldig trots op mijn team en op mijn staf'

16 april 2019 23:48

In gesprek met Veronica gaf Erik ten Hag aan dat Ajax het in het begin nog lastig had met Juventus. "Vooral in het begin was het een vechtwedstrijd. We stonden organisatorisch wel goed, maar we konden heel moeilijk onder de druk uit komen. Juventus zette heel opportunistisch druk", aldus Ten Hag. "We wisten dat we die storm moesten overleven. Er waren een paar momenten dat het lukte, maar heel weinig. Organisatorisch stonden we goed en laten we heel weinig toe."

Het vertrouwen binnen de ploeg was wel groot. "In je opportunistische speelstijl moest je wel de rust bewaren. Er zaten nog wel een paar dingen in die we beter konden doen, maar dat hebben we in de tweede helft omgezet", zo gaf hij aan. "Door bijvoorbeeld met twee zessen te spelen vlak voor de verdediging. Dan komen de halfruimtes open en kunnen backs uit laten zakken. Dan kom je aan het voetballen. Je weet daarbij dat als je zo'n fase in de tweede helft overleeft het steeds moeilijker wordt, want ze kwamen niet in hun spel en kregen de druk er niet op. Dan komen de kansen. In de tweede helft kregen we drie of vier honderd procent kansen. Uiteindelijk hadden we de wedstrijd veel sneller in het slot moeten gooien. Dan is het prettig dat we een standaardsituatie nodig hebben om de bevrijdende treffer te maken."

Een vergelijk met de wedstrijd in Madrid wilde hij niet maken. "Dat is een heel andere wedstrijd", zei hij daarover. "Real wilde meer voetballen en kwam naar voren. Zij zette niet zo gestructureerd en agressief druk als Juventus deed. Dus in de eerste helft konden we daar er heel makkelijk tussenuit spelen. Nu hadden we daar in de eerste helft veel problemen mee. Maar nogmaals, we laten ook niks toe."

Voor Ten Hag was het persoonlijk ook een mooie avond. "Maar daar gaat het niet om. Het gaat om Ajax, om het team. Ik mag daar leiding aan geven", aldus Ten Hag. "Ik ben geweldig trots op mijn team en op mijn staf. We hebben dit samen gerealiseerd. Ik vergeet nu heel veel mensen, maar daar gaat het wel om. Het wij-gevoel. We hebben het met heel veel mensen gedaan en dit is een prachtige ervaring."
Tags

hag juventus organisatorisch bevrijdende gestructureerd halfruimtes madrid opportunistische overleeft slot speelstijl standaardsituatie tussenuit vechtwedstrijd veronica zessen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey farioli forbs frimpong gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sutalo timber traore