Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'We flikken het weer. Ongelofelijk'

16 april 2019 23:19

In gesprek met Veronica was Matthijs de Ligt uitzinning van vreugde. "We flikken het weer. Ongelofelijk", aldus De Ligt. "Als je de hele wedstrijd kijkt hoeveel kansen we hebben gehad en hoeveel we gecreëerd hebben. We maken de kansen dan niet af en dan word je best wel gek. Uiteindelijk flik je het dan wel."

De aanvoerder kreeg de opmerking dat dit nog een grotere stunt was dan de winst in Madrid. "Maar wij weten wat we kunnen. Juve wist ook wat wij konden. Dat hebben ze in de thuiswedstrijd al gezien", zo gaf hij aan. "Vandaag hebben we laten zien dat we een heel sterke ploeg zijn en dat we het ook teams als Juve heel lastig kunnen maken."

Aanvankelijk had Ajax het nog lastig met het spel van Juventus. "Dat weet je hier in dit stadion. Coachen is er niet bij. Het is zo hard qua geluid. Dat is zo mooi die ambiance", zei hij daarover. "In het begin hadden we het nog even lastig, maar uiteindelijk doen we het heel goed."

Uiteindelijk zorgde De Ligt er met zijn treffer voor dat Ajax nu in de halve finale staat. "Prachtig. Die bal komt hoog voor en ik denk 'ik ga er voor'. Ik kop hem perfect in de hoek", aldus de verdediger. "Het is bizar. Het is niet normaal. Ik heb er geen woorden voor. We zijn zelf heel trots, de supporters zijn trots, de hele stad is trots. Dit is bizar."

De Ligt kreeg de vraag of Ajax de Champions League ook kan winnen. "We zitten in de halve finale. We hebben Real Madrid en Juventus uitgeschakeld. Twee beoogde titelwinnaars. We gaan zien hoe het verder loopt en zien wel waar het eindigt", zo gaf hij aan. Een voorkeur voor Tottenham Hotspur of Manchester City heeft hij niet. "Het zullen allebei lastige wedstrijden worden, maar dat waren deze twee ook. Ik kijk er heel erg naar uit."




Tags

bizar juve juventus madrid flik geluid titelwinnaars tottenham uitzinning veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos