Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax werkt niet mee aan verzoek FC Twente: 'Thuisbasis van Jong Ajax is de Toekomst'

15 april 2019 15:31 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Ajax werkt niet mee aan verzoek FC Twente: "Thuisbasis van Jong Ajax is de Toekomst"; image source: Pro Shots

Ajax werkt niet mee aan het verzoek van FC Twente op het competitieduel Jong Ajax - FC Twente aanstaande vrijdag in de Johan Cruijff ArenA af te werken. Dat laat een woordvoerster van de club weten tegenover de NOS. "De wedstrijd wordt gewoon op De Toekomst gespeeld", aldus de woordvoerster. "We zijn op de hoogte van het verzoek, maar we gaan niet in de ArenA spelen."

Voor de KNVB was het geen probleem geweest als het duel in de Johan Cruijff ArenA gespeeld gaat worden, maar Ajax zal hier niet aan mee werken. "Met 185 kaarten is de capaciteit al verhoogd. De KNVB heeft de eis dat 2,5 procent van de beschikbare kaarten voor uitsupporters moet zijn. Met 185 kaarten is 8,8 procent gevuld met Twente-fans", zo wordt aangegeven. "We begrijpen dat Twente graag met meer supporters naar de wedstrijd wil komen, maar we willen gewoon graag op de Toekomst spelen omdat dat onze thuisbasis is. We doen er al veel aan om de Toekomst klaar te komen voor de komst van Twente. In principe spelen we gewoon op de Toekomst, dat is alles wat we er nu over kunnen zeggen."

Meer op NOS.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
En terecht. We gaan het gras niet onnodig belasten.
3 maanden geleden
Even afgezien van het gras is het natuurlijk gewoon een geldkwestie. Die kaartjes zijn al verkocht en om de kosten van zo'n stadion te dekken kun je niet ineens geld gaan toeleggen omdat een andere club kampioen kan worden. Daarnaast vraag ik me af of Ajax er überhaupt iets van kan vinden aangezien zij geen eigenaar zijn van de Arena. Het is een beetje lullig voor ze misschien, maar het is wat het is.
3 maanden geleden
FC Twente wordt door de gemeente Enschede en de ABN-Amro-bank van het faillissement behoed.
Om de kampioen eerste divisie, dankzij bovenstaand feit, ook nog in de JC Arena te laten spelen, lijkt mij overdreven.
De tegenstander is Jong Ajax!
Liever had ik onze vrienden van Sparta als direct promovendus gezien.
3 maanden geleden
Ach, gun ze toch wat. Wij vinden ook dat iedereen ons van alles moet gunnen. We all do better, when we all do better. Schrijf dat ergens op.
 
3 maanden geleden
Dek je de bijbehorende kosten?
3 maanden geleden
Het is heel logisch: als je in de ArenA wilt spelen, moet je in de eredivisie uitkomen! Tot volgend jaar.
3 maanden geleden
Ze zijn gewend dat ze gematst worden.
3 maanden geleden
AJAX mag dat helemaal niet beslissen. Is zelf huurder en geen eigenaar. Los daarvan, waarom zou je die club tegemoetkomen? Hebben jarenlang de boel belazerd. Worden steeds maar weer met gemeenschapsgeld geholpen. Laat de gemeente dan nog meer wat meer geld ertegenaan gooien en schermen plaatsen in Enschede. Op dat idee komen die boeren blijkbaar niet.

Laatste nieuws