Transparent
Inloggen
Sluiten

'FC Twente verzoekt Ajax nogmaals om duel te verplaatsen naar Johan Cruijff ArenA'

15 april 2019 12:58 - Tubantia
Foto: Pro Shots

"FC Twente verzoekt Ajax nogmaals om duel te verplaatsen naar Johan Cruijff ArenA"; image source: Pro Shots

FC Twente heeft Ajax nogmaals verzocht of de wedstrijd Jong Ajax - FC Twente kan worden gespeeld in de Johan Cruijff ArenA, zo meldt Tubantia. De Tukkers zijn bij winst vrijdag kampioen van de Keuken Kampioen Divisie en de belangstelling voor die wedstrijd is onder de supporters van FC Twente dan ook groot. Op Sportpark de Toekomst kunnen 185 supporters plaats nemen in het stadion, maar supportersgroep Vak-P heeft al aangegeven met duizenden richting Amsterdam te gaan vertrekken. De gemeente Amsterdam zou ook liever zien dat de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA wordt gespeeld.

FC Twente verwacht maandag nog helderheid te krijgen. Een maand geleden werd het verzoek ook al gedaan. Vak-P zou het logisch vinden indien het duel naar het stadion wordt verplaatst. "Wij willen dat zoveel mogelijk supporters, die het hele jaar overal massaal meegereisd zijn, de kans krijgen erbij te zijn", aldus bestuurslid Kasper Meppelink.

In een statement op Facebook gaf Vak-P al aan met de trein af te reizen naar Amsterdam. "Aangezien Ajax en Gemeente Amsterdam ons geen keus laten, maken wij zelf de keus om massaal naar Amsterdam af te reizen. Want als onze club terug kan keren naar het niveau waar wij horen, dan horen wij daar bij te zijn", zo geven ze aan. "En niet in een uitvak met een capaciteit van 185 man op een amateurcomplex. We reizen daarom gezamenlijk met de trein af naar Amsterdam, de locatie maken wij gedurende de reis bekend."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Welkom in JC Arena, geweldig toch.
3 maanden geleden (gewijzigd)
De jongens willen graag naar de grote stad? Prima toch, deur opengooien en wees welkom. Willen wij volgende jaar extra uitkaarten. Jong Ajax wint vrijdag toch wel :)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Misschien winnen ze dan een keer in de JCA.
3 maanden geleden
Ik begrijp die Twentenaren wel ,maar zolang de veiligheid niet in het geding is kan het wegens de enorme kosten die Ajax moet maken voor de uit fans van de tukkers geen doorgang vinden Ik denk dat Ajax best bereid is om meer plaatsen voor de bezoekers vrij te maken, maar daar is schijnbaar niet over gesproken.
3 maanden geleden
IK denk dat het goed is dat Ajax het spel op de toekomst houdt.
De focus moet op de wedstrijd zijn en niet op het feestje. Bovendien is het naar andere de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie toch niet helemaal eerlijk.
Mocht Twente winnen, kunnen ze beter in de bus zich voorbereiden op de feestende massa die ze bij thuiskomst krijgen.
Stel dat het Twente niet lukt om te winnen en de Arena zit vol met Twente fans dat daarna naar huis moet. In wat voor stemming dan ook.

Laatste nieuws