Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijd tegen Excelsior lijkt slechts op tussendoortje gezien de historie

12 april 2019 10:19

Voor Ajax wacht zaterdag met Excelsior een tussendoortje met oog op de wedstrijd tegen Juventus van aanstaande dinsdag. Ajax hoeft zich gezien de historie geen enkele zorgen te maken. Van de voorgaande 21 Eredivisie wedstrijden in Amsterdam werd er slechts één keer niet gewonnen. De huidige nummer zeventien van de Eredivisie wist in het seizoen 2006/2007 te stunten met een 2-2 gelijkspel. Alle overige wedstrijden eindigden in een overwinning.

De grootste overwinning was in het seizoen 1972/1973. Ajax won toen met liefst 8-0, mede dankzij drie treffers van Johan Cruijff. Twee seizoenen eerder won Ajax met 7-0. Toen wist Gerrie Mühren drie keer te scoren. Vorig seizoen werd met 3-1 van Excelsior gewonnen, terwijl de uitwedstrijd in Rotterdam dit seizoen eindigde in een overtuigende 1-7 overwinning.

Aan de kant van Excelsior komt Ajax een oude bekende tegen. Mounir El Hamdaoui speelde twee seizoenen voor Ajax en speelt sinds dit seizoen weer voor Excelsior, de club waar hij zijn loopbaan ook begon. Bij Excelsior is het momenteel hectisch nadat afgelopen week trainer Adrie Poldervaart zijn ontslag indiende. De club stelde Ricardo Moniz aan als zijn vervanger tot het einde van dit seizoen.


Tags

excelsior historie tussendoortje eredivisie adrie amsterdam bekende cruijff gerrie hamdaoui hectisch indiende johan juventus loopbaan moniz mounir muhren ontslag poldervaart ricardo rotterdam

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws