Transparent
Inloggen
Sluiten

Joël Veltman: 'We moeten volgende week ook zo doorgaan'

10 april 2019 23:59

In gesprek met Veronica gaf Joël Veltman aan erg blij te zijn dat hij tegen Juventus in de basis mocht staan. "Het is natuurlijk anders dan tegen Willem II. Wel al een paar keer ingevallen, maar dit was voor de tweede keer negentig minuten in een echt serieuze wedstrijd. Af en toe ging het op en neer, waardoor het redelijk zwaar was", aldus Veltman. "Soms ben ik zelf wel te kritisch. Ik kreeg wel leuke berichtjes dat ik goed gespeeld heb, maar ik zal die bal door het midden niet vergeten. Dat soort dingen."

Veltman ging verder: "Ik was Frenkie aan het zoeken. Negen van de tien keer gaat het goed. Een keer niet. Zij loeren daar natuurlijk op. Daar moet ik kritisch op zijn. Voor de rest kwam Costa er in. Ik dacht dat Sinkgraven en Frenkie konden draaien. Maar hij kan er ook wat van. Dat ga ik zeker nog terug kijken hoe ik dat beter kon doen."

De verdediger was met een opdracht het veld in gestuurd. "Ik moest Matuidi naar links lokken, zodat ze voorin een-op-een kwamen", zo gaf hij aan. "Je weet ook dat Ronaldo overal en nergens staat en hij niet wil mee verdedigen. Daar moet je gebruik van maken. Ik ben niet echt gevaarlijk geweest, maar heb wel goed de ruimtes gespeeld."

Achterin moest de ploeg wel scherp blijven. "Het maakt hun geen zak uit of ze de bal wel of niet hebben. Je hebt Ronaldo niet gezien in de eerste helft, maar hij scoorde. Dat is natuurlijk een kwaliteit, maar daar loeren zij op. Daar moesten wij zeker op onze hoede zijn", zei hij daarover. "We moeten volgende week ook zo doorgaan. We moeten alleen zorgen dat we dan geen tegengoal krijgen. Dan haal je ook een goed resultaat daar."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws