Ajax gelijk tegen Juventus na uitstekende wedstrijd

10 april 2019 22:51

Ajax gelijk tegen Juventus na uitstekende wedstrijd; image source: Pro Shots

Ajax is de kwartfinale van de Champions League begonnen met een gelijkspel. Na een uitstekende wedstrijd speelde de ploeg van Erik ten Hag met 1-1 gelijk tegen Juventus. Nadat de Italianen vanuit het niets vlak voor rust op voorsprong kwamen, sloeg Ajax na rust direct toe en zorgde David Neres voor de gelijkmaker.

Nadat Juventus nog de eerste kans in de wedstrijd kreeg, nam Ajax het heft in handen en kreeg met name Hakim Ziyech enkele goede mogelijkheden. Schoten van de creatieveling waren gevaarlijk, maar konden worden gekeerd door doelman Szczesny. Halverwege de eerste helft kreeg Ajax de grootste kans met Donny van de Beek. De middenvelder kwam na een uitstekende aanval volledig vrij voor het doel, maar zijn schot ging rakelings naast het doel.

Ajax leek zonder problemen ongeschonden de rust te bereiken, maar in de laatste minuut sloeg Cristiano Ronaldo plotseling toe. Hij zette op het middenveld zelf de aanval op en zette een lange sprint in richting het strafschopgebied. Volledig vrijstaand kon de Portugese sterspeler de 0-1 achter André Onana binnen koppen.

Hard leek die klap niet aangekomen, omdat enkele seconden na rust de bal aan de goede kant in het net lag. Direct vanuit de aftrap was het namelijk al raak. Nadat een lange bal werd gegeven en de bal bij rechtsback Cancelo in de voeten kwam, werd deze goed veroverd door David Neres. De Braziliaan stoomde op richting het strafschopgebied en krulde de bal uitstekend in de verre hoek. De Johan Cruijff ArenA ontplofte van vreugde.

Ajax ging direct vol op jacht naar meer doelpunten. Een paar minuten later leek Neres opnieuw te scoren, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Ajax kreeg nog een paar keer kansjes, maar echt tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg niet. Het duel kwam meer in evenwicht zonder dat beide ploegen iets weggaven.

Erik ten Hag besloot om een kwartier voor tijd Jurgen Ekkelenkamp te brengen voor Lasse Schöne en de jonge middenvelder maakte daarbij zijn debuut in de Champions League. Het scheelde zelfs niet veel of Ekkelenkamp beleefde een droomdebuut, nadat hij zich uitstekend vrij draaide in het strafschopgebied. Zijn inzet kon echter door Szczesny worden gekeerd.

Ajax ontsnapte nog vlak voor tijd na een uitstekende actie van invaller Douglas Costa. De Braziliaan liep goed weg bij Joël Veltman en Hakim Ziyech, maar zijn inzet ging uiteindelijk op de paal. Gescoord werd er niet meer, waardoor 1-1 het resultaat was. Volgende week dinsdag wacht in Turijn de return.