Transparent
Inloggen
Sluiten

De Graafschap-directeur: 'We moeten competitie prioriteit geven'

9 april 2019 17:40 - Omroep Gelderland
Foto: Pro Shots

De Graafschap-directeur: "We moeten competitie prioriteit geven"; image source: Pro Shots

In gesprek met Omroep Gelderland geeft algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap aan niet blij te zijn met het besluit van de KNVB dat de wedstrijd De Graafschap - Ajax wordt verplaatst indien Ajax de halve finale van de Champions League bereikt. "Ik ben er echt, echt heel ongelukkig mee. Dat zou hele grote gevolgen hebben", aldus Ostendorp. "De afspraak is dat alle wedstrijden tijdens de voorlaatste en laatste speelronde tegelijkertijd worden gespeeld. Als we een serieuze competitie willen zijn in Nederland, zullen we de competitie prioriteit moeten geven."

Ostendorp gaat verder: "Organisatorisch is het voor ons ook vrijwel onmogelijk om van zondag naar vrijdag te gaan, op een moment waarop het ook nog koningsnacht is en er veel festiviteiten in de regio zijn. De vraag is of je dan veiligheid- en horecapersoneel kunt krijgen."

De algemeen directeur heeft wel begrip dat de KNVB er alles aan doet om te zorgen dat Ajax zich zo optimaal mogelijk kan voorbereiden voor de Champions League. "Maar het moet niet ten koste gaan van De Graafschap", zo geeft hij aan.

Meer op Omroep Gelderland




Tags

graafschap ostendorp knvb festiviteiten gelderland hans horecapersoneel koningsnacht nederland organisatorisch voorbereiden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Die man blijft zeuren, maar toen die tijd wel feesten toen ze Ajax van de kampioenschap afhielden.
Wordt aub volwassen en wees blij dat Ajax nog punten binnenhaalt voor NL.
+6/-0

4 jaar geleden
@ El Nico Ja die calimero clubs die hun mond voorbij praten
@ Costa Rica helemaal mee eens wees blij dat de mooiste club van de wereld heel veel punten aan het binnen slepen is dit seizoen.
BTW ik ben nieuw hier op deze site
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax moet weigeren om een percentage af te dragen van de Europese inkomsten. Rot op met deze ondankbare k*tclubs die wel willen profiteren, maar blijven huilen. Walgelijk gewoon.
+6/-0

Het moet maar eens afgelopen zijn met de verdeling van tv-gelden. Ga je uitzendrechten maar eens zelf verkopen, en laat de rest maar in de stront zakken. Wat een tranentrekker, "niet ten koste van De Graafschap".
+1/-1

4 jaar geleden
Je kunt je ook afvragen, als je geen personeel kunt krijgen je wel een serieuze club kan zijn in deze competitie. Het gaat niet eens om het voetbal zelf maar of er wel personeel is. En dan tegen de KNVB zeggen waar de prioriteit moet liggen. Die ligt nu eindelijk eens bij het voetbal, het echte voetbal. Met alle respect maar zonder Ajax heeft de helft van dit soort clubs geen bestaan.
+2/-0

4 jaar geleden
Bij Psv was er heel even eenzelfde soort tegengeluid. Dat was ook net zo snel weer verdwenen toen men besefte dat ze voor lul stonden na wat denkwerk. Ook in Doetichem komt dat nog wel ;-)
+5/-0

4 jaar geleden
Als ik fan zou zijn van de Graafschap zou ik reikhalzend uitkijken naar die Vrijdag avond om Ajax te bekijken en trots zijn dat de Graafschap in zo,n competitie mag spelen. Jammer voor die fans dat hun directeur met die verplaatsing naar Vrijdag de competitie in Nederland onwaardig is.
+2/-0

4 jaar geleden
Wat een Pavlov-achtige reacties op dit bericht zeg. Als je je één seconde in de positie van De Graafschap verplaatst zijn hun bezwaren best begrijpelijk. In de laatste twee speelronden worden al jarenlang alle wedstrijden tegelijk gespeeld, behalve dan dus de Graafschap - Ajax. Dat is een serieus nadeel in de degradatiestrijd. Of die bezwaren ook doorslaggevend moeten zijn lijkt me een hele andere vraag. Ik denk dat deze man iets meer een punt heeft dan PEC Zwolle vorige maand, omdat de laatste twee speelronden anders in elkaar zitten dan gewoon wat potjes in maart.
+1/-2

moderator forum-beheerder 4 jaar geleden
Gewoon je muil houden en nederig ja knikken. Begrepen?! :)
+1/-0

4 jaar geleden
We staan Europees weer op de kaart , Nederland passeert Oostenrijk voor wat betreft rechtstreekse plaatsing Champ. L. (Kampioen). Dat alles door het geschuif. Was dat PSV geweest was er minder reuring..
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos