Transparent
Inloggen
Sluiten

Süleyman Öztürk: '4-0 voor Ajax zou mij helemaal niets verbazen'

9 april 2019 09:24

Voetbal International Süleyman Öztürk sluit niet uit dat Ajax met ruime cijfers van Juventus gaat winnen. Dat geeft hij aan op de website van VI.nl. "Juventus is een ploeg waar je thuis met 4-0 van kan winnen als het meezit. Het klinkt een beetje gek, maar je kan met 4-0 winnen in Amsterdam van Juventus als alles meezit", aldus Öztürk. "Als je in de eerste helft één of twee keer scoort, moeten zij er uit komen. Als zij er uit moeten komen en Ajax heeft de vorm van die avond te pakken, zoals in Bernabeu waar ze alles raakten, kan het zo maar 4-0 worden. Ze moeten dan nog wel de terugwedstrijd spelen. Atlético Madrid won ook met 2-0 thuis en dat was ook terecht. Daar was niets op af te dingen. Zij waren gewoon beter die avond. 4-0 zou mij echt helemaal niets verbazen."

Hoe Juventus gaat spelen, lijkt voor Öztürk wel duidelijk. "Als je de wedstrijden bekijkt van de afgelopen maanden zie je dat Mandzukic heel belangrijk is. Een beetje zoals Benzema voor Ronaldo, een jongen die veel wegneemt. Hij kan zelf ook heel goed koppen. Als Mandzukic in de zestien staat en er komt een hoge bal, dan moet je wel scherp zijn. Hij is ook kopsterk", zo geeft hij aan. "Maar vaak heb je dan Ronaldo die voor hem kruipt en de bal dan binnen kopt. Daar moet je op voorbereid zijn, die hoge voorzet. Ze zullen vanaf de zijkant met hoge ballen gaan komen richting de tweede paal waar Mandzukic en Ronaldo klaar staan. Veltman is op dat gebied kwetsbaar."

Ook verwacht hij dat Juventus gaat proberen om Frenkie de Jong onschadelijk te maken. "Blaise Matuidi speelde afgelopen weekend niet. Hij zal een belangrijke rol gaan spelen. Hij zal voor de voeten van Frenkie gaan lopen om hem het voetballen onmogelijk te maken", zegt hij daarover. "Matuidi is echt een vervelende speler. Sommige spelers dekken op vier of vijf meter, zoals Modric. Frenkie de Jong had toen alle vrijheid om in Bernabeu en thuis rond te huppelen. Als Matuidi een taak krijgt van zijn trainer, is hij net een pitbull. Hij zit er bovenop en dan heb je echt een heel vervelende dag."

Hoofdredacteur Pieter Zwart ziet ook waar de zwakke plek van Juventus ligt. "Verdedigend zijn ze enorm sterk, maar heeft ook momenten dat ze even hoog druk gaan zetten. Dat zijn de momenten waarop je kans tegen ze hebt", aldus Zwart. "Dat doen ze vooral bij gestandaardiseerde momenten. Een doeltrap van André Onana bijvoorbeeld. Dan gaan ze even druk proberen te zetten. Als je dan in staat bent om er uit te voetballen, liggen er de ruimtes. De verdedigers van Juventus zijn ook niet erg snel en dan zijn ze kwetsbaar. Dat zijn de momentjes die je moet herkennen en afstraffen."

Zwart vervolgt: "Dit is het grote verschil met de vorige Champions League wedstrijden van Ajax. Dat waren allemaal wedstrijden tegen teams die wilden voetballen en er een wedstrijd van wilden maken. Je kreeg heel veel kansen aan beide kanten. Dat ga je nu waarschijnlijk niet krijgen. Je krijgt meer een gesloten wedstrijd. Ajax moet nog wel bewijzen dat ze ook in meer gesloten wedstrijden volwassenheid hebben om geen fouten te maken en de momenten te herkennen om toe te slaan."

De kansen voor Ajax om door te gaan naar de halve finale schat Zwart niet heel hoog in. "Ik denk ongeveer vijftien procent. Öztürk is het daar niet mee eens. "Als Ajax dezelfde scherpte heeft zoals tegen Real Madrid, want dat vond ik vooral indrukwekkend, en ik denk ook wel dat ze die scherpte hebben. Ajax heeft namelijk niets te verliezen. Juventus moet de Champions League winnen, terwijl Ajax iedereen verliefd heeft laten maken op deze jonge ploeg. Ik denk vijfendertig procent kans dat ze doorgaan."
Discussieer mee op de forums


Tags

juventus ozturk mandzukic matuidi ronaldo suleyman bernabeu herkennen jong kwetsbaar madrid meezit scherpte afstraffen atletico benzema blaise dekken doeltrap gestandaardiseerde hoofdredacteur huppelen kopsterk kruipt modric momentjes onana onschadelijk pitbull schat veltman vervolgt vijfendertig volwassenheid wegneemt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.826 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aangespeeld ado alvarez antony blind brobbey buitenom buitenspelers corners donvito elsimao faalhazen fier gravenberch hag haller hey idrissi jeroene joe koen kudus linksbuiten neres puntje rodytur roma tadic tim wouters