Transparent
Inloggen
Sluiten

Joël Veltman: 'Ook tegen Real Madrid waren we de underdog'

9 april 2019 08:58

In gesprek met De Telegraaf geeft Joël Veltman aan uit te kijken naar de wedstrijd tegen Juventus. De verdediger zal waarschijnlijk de plek van de geschorste Noussair Mazraoui in gaan nemen. "Het rare was dat ik voor de wedstrijd bij Real Madrid wel wist dat Noussair bij een gele kaart zou zijn geschorst voor de eventuele eerste kwartfinalewedstrijd", aldus Veltman. "Onze teammanager Jan Siemerink geeft in de kleedkamer altijd door aan de assistenten welke spelers op scherp staan. En die namen hoorde ik in Bernabeu toevallig. Maar toen Noes ook echt geel pakte, was ik even vergeten dat hij geschorst was. Dat hoorde ik na afloop in de feestvreugde."

Na de loting kwam het besef dat dit een wedstrijd voor Veltman kan zijn. Hij zal het dan normaal gesproken moeten opnemen tegen Cristiano Ronaldo, die nog altijd onzeker is vanwege een blessure. "Ik denk dat Juventus er alles aan doet om Ronaldo de wedstrijd tegen ons te laten halen. En terecht, want het is de kwartfinale van de Champions League en dan kun je hem wel gebruiken…", zo geeft hij aan.

Tijdens zijn revalidatie hoopte hij al dat hij nog een mooi Europees duel kon meepikken dit seizoen. "Het is lekker dat ik nog een rol kan spelen. Maar je moet tegen Juventus op de toppen van je kunnen zijn. Kijk naar Matthijs de Ligt. Hij is top- en topfit, omdat hij maandenlang elke wedstrijd speelt. Onder Peter Bosz zat ik in datzelfde ritme en voelde ik me zó ontzettend goed", zegt hij daarover. "Lichamelijk ben ik daar nog niet. Maar het is wel prettig dat ik drie volledige oefenwedstrijden heb kunnen spelen, dat ik tegen FC Emmen minuten maakte en afgelopen weekeinde tegen Willem II een volledig duel heb afgewerkt."

Veltman beseft wel dat Ajax de underdog is. "Maar dat waren we tegen Real Madrid ook. Natuurlijk hoor je nu dat Madrid in slechte vorm was en dat Juve van een ander kaliber is. Een stug team dat de Champions League kan winnen. Maar we gaan er een echte strijd van te maken", aldus Veltman. "Het zijn in elk geval schitterende affiches. De kans dat we worden onderschat, zoals Real Madrid na de 1-2 in Amsterdam misschien wel deed, acht ik niet zo groot, omdat we in Bernabeu Europees naam hebben gemaakt. Dat willen we nog meer doen en daar is de krachtmeting met Juventus een mooie kans voor."




Tags

veltman madrid juventus underdog bernabeu ronaldo affiches bosz emmen juve kaliber krachtmeting kwartfinalewedstrijd mazraoui meepikken noes revalidatie siemerink telegraaf topfit toppen weekeinde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal