Ajax ook veel te sterk voor Willem II

6 april 2019 20:20

Ajax ook veel te sterk voor Willem II; image source: Pro Shots

Enkele dagen na de overtuigende overwinning tegen FC Emmen heeft Ajax ook Willem II aan de zegekar gebonden. De ploeg van Erik ten Hag was met 1-4 veel te sterk voor de Tilburgers. Donny van de Beek opende de score, terwijl Ajax voor de tweede keer op voorsprong kwam via een eigen doelpunt. Na rust zorgen Joël Veltman en Hakim Ziyech voor de ruime zege.

Ajax leek in de beginfase wakker geschud te moeten worden. De Tilburgers kwamen beter voor de dag en kregen ook de eerste grote kans van de wedstrijd. De eerste kans voor Ajax leverde na een klein kwartier ook direct de voorsprong op en was van grote schoonheid. Na een schitterende aanval kwam de bal via Dusan Tadic en Frenkie de Jong uiteindelijk bij Donny van de Beek, die knap wist binnen te schieten.

Direct nam Ajax de overhand en leek het wachten op meerdere treffers. Die zou ook al snel volgen, alleen wel aan de andere kant. Willem II rukte gevaarlijk op en Daley Blind ging flink in de fout in het eigen strafschopgebied. Hij ging op de voet van aanvaller Vrousai staan, waardoor een penalty het gevolg was. Deze werd door Isak binnen geschoten.

Ajax liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar een nieuwe voorsprong. Die zou vlak voor rust volgen, al zat er het nodige geluk bij. Een voorzet van David Neres werd door verdediger Heerkens achter zijn eigen doelman gewerkt. Hij deed dat echter wel op spectaculaire wijze met zijn hak. Ajax had zelfs de kans om met een ruimere voorsprong te gaan rusten, maar een kopbal van Van de Beek ging hard tegen de lat.

Na rust volgde al snel de definitieve beslissing. Joël Veltman, die zijn rentree in de basis maakte sinds zijn blessure, kwam mee naar voren en werd volledig vrijgelaten door de defensie van Willem II. De voorzet van Dusan Tadic kon hij dan ook eenvoudig binnen tikken bij de tweede paal, waardoor de 1-3 een feit was.

De ploeg ging verder op jacht, mede omdat een mijlpaal gebroken kon worden. Nadat Hakim Ziyech al de lat raakte, zorgde hij na 70 minuten voor de 1-4. Het was het honderdste Eredivisie doelpunt van Ajax dit seizoen en de 14e keer in de clubhistorie dat Ajax die grens wist te bereiken.

Wetende dat woensdag een loodzware wedstrijd tegen Juventus wacht, speelde Ajax het restant van de wedstrijd zonder problemen uit en werd opnieuw een eenvoudige uitzege behaald.