Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Dit was het enige wat we moesten doen, winnen'

3 april 2019 23:13

Matthijs de Ligt was blij met het resultaat tegen FC Emmen. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Dit was het enige wat we moesten doen, winnen. Buiten de twee tegengoals op het laatst hebben we ook goed gespeeld", aldus De Ligt. "Je staat al 0-2 voor met rust en dan moeten zij komen. Dan is het lekker dat je al gelijk 0-3 en 0-4 maakt, zodat je met een lekkere marge door kan blijven voetballen. Dan maken we ook nog 0-5 en toen was onze eigen goal een klein kantelpuntje. Daardoor kreeg Emmen het idee dat ze er toch nog voor konden gaan en uiteindelijk scoren ze nog een keer."

De concentratie in de ploeg ging ook achteruit. "Op een gegeven moment ga je wisselen en komen er andere jongens in. Dan is er iets van een andere samenstelling en zie je dat de concentratie verslapt", zo gaf de aanvoerder aan. "We spelen natuurlijk veel wedstrijden. Je moet natuurlijk wel geconcentreerd blijven. Het is wel begrijpelijk, maar het mag niet. Het gebeurt gewoon. Zaak aan ons om als team op te staan en de dingen te doen die je altijd doet. Dat is gewoon simpel spelen en dat hebben we eind tweede helft niet goed gedaan."




Tags

concentratie emmen fox geconcentreerd kantelpuntje tegengoals verslapt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal