Ajax veel te sterk voor FC Emmen en wint ruim

3 april 2019 22:34

Ajax veel te sterk voor FC Emmen en wint ruim; image source: Pro Shots

Ajax heeft zichzelf in de strijd om de landstitel een uitstekende dienst bewezen. De uitwedstrijd tegen FC Emmen werd met 2-5 gewonnen, waardoor de eerste plek al dan niet tijdelijk voor Ajax is. Via Donny van de Beek en Daley Blind stond Ajax met rust al met 0-2 voor. En na rust volgden twee treffers van David Neres en een goal van Klaas Jan Huntelaar, waardoor het na een uur spelen 0-5 stond. Een eigen goal van Nicolás Tagliafico en nog een tegentreffer vlak voor tijd zorgden voor de eindstand.

Erik ten Hag koos er voor om met Klaas Jan Huntelaar in de spits te beginnen. Na een ietwat slordig begin, waarin FC Emmen af en toe gevaarlijk kon worden, had de spits direct een groot aandeel in de voorsprong van Ajax toen hij met een uitstekende pass Donny van de Beek voor het doel zette. De middenvelder kon zo eenvoudig voor de 0-1 zorgen.

Ook na de voorsprong bleef Ajax slordig, waardoor de thuisploeg er een paar keer gevaarlijk uit kon komen. Tot echt grote kansen leidde dat echter niet. De beste kansen bleven voor Ajax, maar doelman Scherpen wist een paar keer uitstekend te redden. De jonge keeper kreeg met regelmaat de hoon van het uitvak over zich heen waar met een spandoek en spreekkoren duidelijk werd gemaakt dat niet iedereen zit te wachten op zijn komst.

Het lukte Ajax toch nog om voor rust een tweede treffer te maken. Een ingestudeerde vrije trap werd door Lasse Schöne snel genomen en door Daley Blind uitstekend in het doel geschoten.

Na rust werd het duel al snel definitief beslist. David Neres kon optimaal profiteren van een blunder van Scherpen, die een schot van Dusan Tadic niet kon klemmen en twee minuten later zorgde Klaas Jan Huntelaar met zijn honderdste Eredivisie doelpunt voor Ajax voor de 0-4. Na een uur spelen wist Neres nogmaals te scoren en was het helemaal gespeeld.

Nog geen twee minuten na die goal volgde echter een merkwaardige eigen goal van Nicolás Tagliafico. De Argentijn wilde de bal terug spelen op André Onana, maar raakte de bal helemaal verkeerd, waardoor deze in het doel belandde en niet in de voeten van de doelman. FC Emmen wist daarna nog een paar keer gevaarlijk te worden en zorgde vlak voor tijd voor nog een doelpunt, waardoor de eindstand op 2-5 kwam.