Transparent
Inloggen
Sluiten

'De Graafschap niet blij met mogelijke verplaatsing van duel tegen Ajax'

2 april 2019 18:44 - De Gelderlander
Foto: Pro Shots

"De Graafschap niet blij met mogelijke verplaatsing van duel tegen Ajax"; image source: Pro Shots

De Graafschap heeft de KNVB laten weten niet blij te zijn met de mogelijke verplaatsing van De Graafschap - Ajax. Indien het Ajax lukt om Juventus te verslaan in de Champions League zal de uitwedstrijd in Doetinchem gespeeld gaan worden op vrijdag 26 april. In een reactie aan De Gelderlander geeft algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp aan dit 'zeer ongelukkig' te vinden. De directeur wijst daarbij op de belangen van De Graafschap zelf in de strijd tegen degradatie. "Dan zouden wij drie wedstrijden in zeven dagen spelen. Bovendien weten de concurrenten dan op 28 april al wat wij tegen Ajax hebben gedaan", aldus Ostendorp.

Ostendorp begrijpt de beslissing echter wel. "Want wij zien ook het probleem en de onmogelijkheden voor de KNVB. Er is geen tot weinig ruimte in het speelschema om uit te wijken", zo geeft hij aan. "Maar de bond snapt ook onze bezwaren en zal met de lokale autoriteiten moeten kijken naar een oplossing. Uiteindelijk hebben wij als club geen stem in de speeldatum. Maar we willen wel snel duidelijkheid, omdat wij ook met een wedstrijdorganisatie zitten."

In verband met Koningsdag is het duel verplaatsen naar zaterdag 27 april geen optie en de speelkalender van Ajax biedt ook verder geen ruimte om op een andere datum te spelen.

Meer op De Gelderlander


Tags

graafschap ostendorp knvb degradatie doetinchem gelderlander hans juventus koningsdag onmogelijkheden speelkalender speelschema wedstrijdorganisatie wijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Ajax pakt de punten voor Nederland in Europa. Graafschap degradeert dit seizoen niet en speelt volgend seizoen een wonderseizoen... en kwalificeerd zich voor de Europa League, dankzij de behaalde punten door Ajax. Graag gedaan super boeren.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Vervolgens vern**ken ze het in de voorrondes en mag Ajax weer aan de bak. De cirkel is rond, iedereen pakt een biertje.
+2/-0

11 maanden geleden
Die clubs moeten niet zo zeiken.
+2/-0

11 maanden geleden
Er wordt over Ajax gesproken niet alleen in Nederland maar overal in de wereld. Ajax is hot maar als de KNVB ongevraagd de wedstrijden wil verplaatsen is leiden in last. De enige reden waarom de clubs zich benadeeld voelen is "dag kans om een puntje af te snoepen" van een Ajax die voor en na een CL wedstrijd te kwetsbaar blijkt te zijn.
+1/-0

Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

alvarez babel beek blind burzlew centrumverdedigers dwtk eiting element fier finidi frustreren gejank george getafe hag heracles jeroene jong koen luigitentorioabc oliedomme quido renemar schone schuurs valencia varela veltman ziyech