Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Elke wedstrijd in deze fase is zwaar en moeilijk'

2 april 2019 18:30

In gesprek met Ajax TV geeft Erik ten Hag aan dat hij het als een voordeel ziet dat Ajax deze week eerder in actie komt als PSV. Indien Ajax wint van FC Emmen komt de ploeg aan kop van de Eredivisie en legt daarmee de druk dan op de Eindhovenaren. "Als je zelf je werk goed doet, is het een voordeel. Er komt dan toch druk bij de tegenstander te liggen", aldus Ten Hag.

Tegen FC Emmen kan Ten Hag niet beschikken over Noussair Mazraoui. Hij is geschorst vanwege zijn rode kaart tegen PSV. "Met Rasmus Kristensen en Joël Veltman hebben we daar opties. In ons achterhoofd hebben we sowieso al dat we 9 wedstrijden in 29 dagen hebben te spelen, dus dan heb je een brede selectie nodig. Je kan niet alle wedstrijden met dezelfde elf doen", zo geeft hij aan. "Zeker in deze fase waarbij je ook te maken krijgt met schorsingen. Dat is heel normaal. Daar moet je op in kunnen spelen en dat betekent dat je wel eens met verschillende samenstellingen zit. Het gaat er om dat er elke keer wel een elftal staat."

Ondanks dat Emmen op de voorlaatste plaats staat, is de trainer van Ajax wel op zijn hoede. "In deze fase van de competitie zijn de punten duur. Dat geldt bovenin, maar onderin ook", zegt hij daarin. "Elke wedstrijd is zwaar en moeilijk in deze fase van de competitie. Dat zie je in alle competities, dus hier ook. Je krijgt in deze fase van de competitie ook vreemde uitslagen."

Ten Hag geniet wel van deze fase. "Als voetballer wil je strijden om de prijzen en wij zitten in de positie dat we voor drie prijzen kunnen gaan", aldus Ten Hag. "Daarin willen we zo lang mogelijk in leven houden. Sterker nog: uiteindelijk moet het ook iets opleveren."




Tags

hag emmen achterhoofd eredivisie geniet hoede kristensen mazraoui rasmus samenstellingen veltman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal