Zesklapper tegen DVS33; debuut Escud

19 juli 2003 15:24

Verslaggever: JL

Ajax heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen DVS'33 gewonnen met 0 - 6. De Amsterdammers kwamen na ongeveer een kwartier spelen op voorsprong. Wesley Sonck scoorde voor Ajax. De Belgische spits kon simpel binnentikken na een voorzet van Boukhari. Rond de 25ste minuut verdubbelde het elftal van Ronald Koeman de score na een vlotte combinatie tussen Wamberto en Wesley Sonck.

Tien minuten voor de rust mocht Van der Vaart een penalty nemen nadat Pienaar in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De middenvelder van Ajax zag zijn inzet echter knap gestopt door de keeper van DVS'33. Het derde doelpunt viel even later dan toch. Sonck legde de bal uit een voorzet via zijn borst panklaar voor Boukhari die via een hard schot scoorde.

Ronald Koeman bracht in de tweede helft 7 nieuwe spelers in. Zo vervingen Pasanen en Bergdolmo Yakubu en debutant Escude centraal in de defensie. Ajax ging ondanks de tropische omstandigheden door met scoren. Litmanen maakte het vierde doelpunt met het hoofd en rondde daarmee een prachtige aanval af van de Amsterdammers. Wamberto zag even later zijn werklust ook bekroond met een treffer. Zijn schot verdween onder de keeper in het doel.

Litmanen moest in de loop van de tweede helft afhaken met een lichte blessure die hij opliep bij een ongelukkige botsing. De Fin probeerde het nog even, maar besloot daarna toch naar de kant te gaan. Boukhari kwam voor hem weer terug in het veld. Het slotaccoord kwam op naam van Sneijder die via de binnenkant van de paal de zesde en laatste treffer van Ajax liet aantekenen.