Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars: 'We worden natuurlijk geen filiaal van Barcelona'

31 maart 2019 20:38 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Marc Overmars: "We worden natuurlijk geen filiaal van Barcelona"; image source: Pro Shots

Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft in gesprek met de NOS bevestigd dat Ajax in gesprek is met Barcelona. "Het is bekend dat wij op goede voet leven met Barcelona. Het zijn ook twee clubs waarbij een rijke historie ligt", aldus Overmars. "Barcelona wil graag met ons in gesprek om te kijken of ze spelers kunnen stallen, maar wij worden natuurlijk geen filiaal van. Talenten hebben we ook in onze eigen jeugd. We moeten dan spelers hebben die iets verder zijn of al doorgebroken zijn. Maar zo ver is het nog niet."

Overmars is al druk bezig met volgend seizoen. "Het kan zijn dat je drie of vier basisspelers verliest. Dat is best veel, maar je moet je er ook een beetje bij neerleggen", zo gaf hij aan. "We proberen er alles aan te doen om spelers langer hier te houden, zoals met Onana deze week. Maar je weet dat je ook opnieuw moet gaan bouwen. Twee jaar geleden hebben we de Europa Cup finale gespeeld en kijk naar waar we nu staan. Ik vind dat we redelijk snel de boel weer op orde hebben."

Sinds dit seizoen heeft Ajax het salarishuis al laten varen. "Ik ben blij dat het zich ook al direct uitbetaald. Het heeft direct gerendeerd in overwinteren in de Champions League en daarin ook nog een stapje verder", zei hij daarover. "Als we meewillen in de Europese top of bij de beste twintig moeten wij dit zeker doen en daar gaan wij ook mee verder."

Meer op NOS.nl




Tags

barcelona overmars filiaal gerendeerd historie meewillen nos onana salarishuis stallen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden (gewijzigd)
Tuurlijk niet, Barca is al jaren een filiaal van Ajax.
+1/-0

4 jaar geleden
Nog geen enkele prijs gewonnen en nu al hoog van de toren blazen. Succes is naar mijn mening nog altijd dat je minstens een prijs pakt. Met die kritische benadering is Ajax ook groot geworden. Je kan wel investeren en dus geld uitgeven maar wat als er dit seizoen bijvoorbeeld alleen de beker wordt gewonnen? Ik als supporter ga dan echt niet feest vieren en beschouw het seizoen eerder als mislukt. Zo kritisch ben ik dan wel weer.
Volgend seizoen is dus allemaal leuk en aardig. Hopelijk weet de technische staf de spelers bij de les te houden en dat dus alsnog het kampioenschap wordt veroverd.
Worden we kampioen EN winnen we de beker dan tellen we mee, anders niet.
+1/-2

 
4 jaar geleden
We tellen altijd mee. Als we in de CL een ronde (of meer) verder komen kan het kampioenschap mij gestolen worden.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch rulli schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor