Titelstrijd weer volledig open na winst tegen PSV

31 maart 2019 18:41

Titelstrijd weer volledig open na winst tegen PSV; image source: Pro Shots

Ajax heeft in een wedstrijd met veel strijd gewonnen van PSV. Uiteindelijk was de thuisploeg met 3-1 te sterk. Via een eigen doelpunt kwam Ajax in de eerste helft al op voorsprong, maar nadat Noussair Mazraoui een rode kaart kreeg, werd het weer gelijk. Dusan Tadic zorgde vanaf de strafschopstip voor de nieuwe voorsprong en diep in blessuretijd zorgde David Neres voor de 3-1.

PSV koos er voor om in een zeer verdedigende opstelling te beginnen en lieten daarbij Ajax veelvuldig aan de bal. Dat leidde na een paar minuten al bijna tot een voorsprong toen Noussair Mazraoui opstormde, maar die mogelijkheid kon nog net worden voorkomen. Door het extreme verdedigen waren er nauwelijks kansen, maar halverwege de eerste helft was het wel raak. Een voorzet van Ziyech werd door Schwaab in eigen doel gewerkt, waardoor de volkomen verdiende voorsprong een feit was.

Ook daarna bleef Ajax eenvoudig overeind en dat was ook zo bij het begin van de tweede helft. Alles veranderde echter toen Mazraoui een overtreding maakte op Angelino. In eerste instantie kreeg hij daarvoor de gele kaart, maar op advies van de VAR werd het omgezet in een rode kaart. Bovendien viel uit die vrije trap ook direct de gelijkmaker en even leek het er op dat Ajax rijp voor de slacht was.

Met veel moeite werd voorkomen dat er nog een tegentreffer viel en twintig minuten voor tijd moest de VAR opnieuw ingrijpen. David Neres ging in het strafschopgebied naar de grond. Scheidsrechter Kuipers wuifde het weg, maar op de beelden was te zien dat de Braziliaan onderuit werd gehaald. Nadat Kuipers opnieuw naar de zijkant werd geroepen gaf hij dan ook een strafschop en die werd door Dusan Tadic onberispelijk binnen geschoten.

Omdat PSV vervolgens alles of niets ging spelen, greep Erik ten Hag ook in. Na de rode kaart had hij Joël Veltman al gebracht voor Lasse Schöne en vlak voor tijd kwamen ook Rasmus Kristensen en Lisandro Magallán in de ploeg voor Hakim Ziyech en Donny van de Beek. Mede door de vele verdedigers bleef de ploeg eenvoudig overeind en diep in blessuretijd deelde Ajax de definitieve genadeklap uit. Neres bekroonde zijn fantastische wedstrijd met de 3-1 waardoor de Johan Cruijff ArenA nogmaals ontplofte van vreugde en de titelstrijd weer helemaal open ligt.