Jong Ajax slaat in laatste minuut toe tegen NEC

29 maart 2019 21:59

Jong Ajax slaat in laatste minuut toe tegen NEC; image source: Pro Shots

Het is Jong Ajax gelukt om de uitwedstrijd tegen NEC winnend af te weten sluiten. De ploeg van Michael Reiziger won uiteindelijk met 1-2 in Nijmegen. De thuisploeg kwam echter al snel op voorsprong, maar halverwege de eerste helft wist Václav Černý na een schitterende aanval de gelijkmaker te produceren. Vlak daarvoor werd een treffer van de Tsjech nog onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Na rust sloeg de vlam in de pan na een directe rode kaart van Joey van den Berg. De aanvoerder van de Nijmegenaren protesteerde hevig na een overtreding en pakte scheidsrechter Mulder vast, die daarop direct de rode kaart trok. De supporters van de thuisploeg richtten hun woede massaal tegen de scheidsrechter, die de wedstrijd ook kort stillegde nadat Černý bij een corner veel bier over zich heen kreeg gegooid. Ondanks een hoop aantal kansen en een man meer leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. In de laatste minuut wist Lassina Traoré echter optimaal te profiteren nadat doelman Branderhorst een op het oog makkelijk te stoppen bal niet goed verwerkte. De spits schoot de 1-2 in de touwen en de winst voor Jong Ajax was een feit.

Aanstaande maandag speelt Jong Ajax opnieuw. In Amsterdam is SC Cambuur dan de tegenstander. De aftrap op Sportpark de Toekomst is zoals gebruikelijk om 20:00 uur.