Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax speelt zondag voor laatste kans op landstitel

27 maart 2019 21:46

Voor Ajax staat zondag een cruciale wedstrijd wedstrijd op het programma. In de Johan Cruijff ArenA is koploper PSV de tegenstander en Ajax lijkt te moeten winnen om nog kans te maken op de landstitel dit seizoen. Met nog acht wedstrijden te spelen is de achterstand op de Eindhovenaren momenteel vijf punten.

De wedstrijd zondag zal de 63e keer worden dat beide ploegen voor de Eredivisie in Amsterdam tegenover elkaar staan. Ajax wist 32x te winnen, terwijl PSV 21x met de winst aan de haal ging. 9x eindigde het duel in een gelijkspel. De grootste overwinning werd in het seizoen 1964/1965 behaald. Ajax was die dag met 5-0 te sterk. Vorig seizoen liet Ajax PSV nog volkomen kansloos en kreeg het met een 3-0 overwinning zelfs te weinig.

In de selectie van PSV zitten meerdere spelers met een verleden in Amsterdam. Pablo Rosario, Steven Bergwijn en Donyell Malen speelden alle drie in de jeugdopleiding van Ajax. Nick Viergever maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar PSV. Zakaria Labyad en Klaas Jan Huntelaar speelden juist een gedeelte van hun jeugd in Eindhoven.




Discussieer mee op de forums


Tags

landstitel arena bergwijn eredivisie huntelaar labyad malen rosario viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos