Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Zelfs Ajax heeft teamspelers nodig om kampioen te worden'

18 maart 2019 07:17 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Valentijn Driessen: "Zelfs Ajax heeft teamspelers nodig om kampioen te worden"; image source: Pro Shots

In zijn column in De Telegraaf stelt Valentijn Driessen dat Ajax een selectie heeft die niet in balans is. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf mist Ajax teamspelers en die zijn nodig om kampioen te kunnen worden. "Ronald Koeman en Frank de Boer pikten Jan van Halst en Simon Poulsen op als ontbrekende schakel om kampioen te worden met hun talentrijke spelersgroep. Zij zagen Ajax niet als springplank of als middel om zich financieel binnen te spelen", aldus Driessen. "Van Halst en Poulsen waren weliswaar niet de besten, maar wel leiders die in teambelang dachten, spelers op sleeptouw namen en er niet voor terugdeinsden om types als Hakim Ziyech en Dusan Tadic te corrigeren op hun gedrag binnen en buiten het veld."

Driessen vindt dat momenteel zo'n type speler ontbreekt, terwijl het elftal dit wel nodig had in wedstrijden zoals tegen Heracles en AZ. "En ook trainer Erik ten Hag mist die. Het rendement van raspaardjes Ziyech en Tadic ligt verschrikkelijk hoog, maar als je met een ander type speler erbij drie doelpunten minder scoort en wel kampioen wordt, is de keus makkelijk en snel gemaakt", zo geeft hij aan. "Komt bij dat types als Van Halst en Poulsen niet de wereld kosten qua transfersom en salaris."
Tags

driessen halst poulsen teamspelers tadic telegraaf ziyech besten boer chef column corrigeren hag heracles koeman pikten raspaardjes schakel simon springplank talentrijke teambelang terugdeinsden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Nu heeft hij een keer gelijk.
+2/-1

5 jaar geleden
Welk gedrag van Ziyech en Tadic doelt hij dan op? Is wat mij betreft niet zoveel op aan te merken.
Driessen komt weer uit zijn hok als Ajax punten laat liggen, verder hoor je hem niet.
+4/-0

5 jaar geleden
Als ajax punten laat liggen komt iedere keer valentijn driessen weer op de voorgrond. Maa hij heeft dikwijls wel gelijk
+1/-0

5 jaar geleden
Ik hoorde Valentijn dit niet zeggen na de 1-4 in Madrid. Walgelijk die hetze van de telegraaf. Alsof je gisteren een klootzak nodig had om het veld?? Nee we hebben een spits nodig die ze afmaakt en vleugelspelers die hun eigen spits niet om zeep helpen met eeuwig gedribbel.
+1/-0

5 jaar geleden
Het wordt een vervelend verhaal, als Ajax punten morst dan weet ik al wat de heer Driessen gaat schrijven. Ik snak eigenlijk naar het einde van de competitie waar Marc Overmars mag proberen om via gerichte aankopen een stabiel elftal neer te zetten. Ik heb van het spel van Ajax genoten en vele met mijn. Meneer Driessen Ajax is nog steeds niet kansloos.
+3/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Dit was dezelfde startende ploeg als Real-Ajax. In Madrid hadden we die 'klootzak' niet nodig. Wat is er veranderd Valentijn? Ik zal het je zeggen, de ploeg oogt vermoeider na 4 wedstrijden in 12 dagen, er zijn lichte pijntjes, er zijn blessures en AZ klapte er behoorlijk op. Dan kan je als je met de vermoeiheid en de pijntjes rekening houdt wel eens verliezen. Helaas maar waar, zo werkt het in de sport. Wat was jouw bijdrage ook al weer na de eclatante overwinning op Real? Ajax moet zijn verdiende geld gaan delen met de rest van de eredivisie. Als handreiking om zaken gedaan te krijgen.
+7/-0

5 jaar geleden
Echt, kunnen we stoppen deze wereldvreemde idioot aandacht te geven? Ik kan slecht tegen mensen die zo ver van de realiteit staan en alles wat in hun bolle domme viskop omgaat proberen uit te dragen als slimme boodschap. Alsof we blij moeten zijn met dat gezeik van deze vent....
+2/-1

5 jaar geleden
Voor degenen die hierboven, jullie kunnen ook echt niet een beetje nadenken he. Tegen Madrid zijn de spelers uit zichzelf al gemotiveerd en spelen ze met het mes tussen de tanden. Dat zal ook zo gaan tegen Juventus. Tegen mindere tegenstanders in de competitie heb je die over mijn lijk mentaliteit niet maar die heb je wel nodig. Als je een dergelijke speler als Van Halst dan in je team hebt kan hij het team op sleeptouw nemen. Gisteren was er niemand die dat deed. We werden weer zoals vaker dit seizoen afgetroefd op felheid (bijv tegen Feijenoord in de beker). Aan de kwaliteit ligt het niet. Moeheid speelt misschien ook wel een rol maar dan moet er maar harder getraind worden. In Engeland en Spanje spelen ze meer wedstrijden dan hier. Ook zijn de wisselspelers erg matig moet ik zeggen, hier ligt een taak in voor Overmars voor volgend seizoen.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Van Halst HAHAHAHAHAHA
+2/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
El Nico: AZ - Ajax: 1-0, say no more. Lach maar lekker maar als we een leiderstype met een winnaarsmentaliteit hadden gehad was dit niet gebeurd. Van Halst was toendertijd een prima speler met deze kwaliteiten. Tegenwoordig ligt de lat inderdaad een stuk hoger maar we missen wel een speler die iedereen op zn kloten kan geven en het team op sleeptouw neemt tegen de kleinere tegenstanders of als het niet loopt. Ben blij dat jij geen trainer van Ajax bent anders stonden we nu waarschijnlijk tiende.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Nog 1 keer dan" JAN VAN HALST"
+1/-0

 
5 jaar geleden
Sorry, Jan van Halst is wel een heel slecht voorbeeld. Die had eigenlijk nooit bij Ajax mogen spelen. Ik denk niet dat een Van Halst type de nederlaag van gisteren had voorkomen. Je geeft als voorbeeld de bekerwedstrijd tegen feijenoord, maar volgens mij hebben we die wedstrijd gewonnen. Daarnaast betoog je dat in Spanje en Engeland meer wedstrijden worden gespeeld en die hebben geen last van vermoeidheid, dat klopt, die hebben 3 volwaardige elftallen op de tribune zitten die moeiteloos bijna hetzelfde niveau halen. Dat hebben wij niet. Ik denk dat 4 wedstrijden in 12 dagen een behoorlijke belasting is en dat de wetten van de sport nu eenmaal voorschrijven dat je niet alle wedstrijden helemaal top kan zijn. Feit is dat Ajax topfit moet zijn in wedstrijden tegen AZ om niet onderuit te gaan. Als dat niet is, gaat geen Jan van Halst type daar wat aan veranderen.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax heb teamspelers nodig, maar veel dringender heb de Telegraaf heb een andere columnschrijver nodig...
+2/-0

5 jaar geleden
Tegen Real Madrid kunnen alle spelers het opbrengen zo goed mogelijk te spelen voor elkaar.
Tegen mindere ploegen gaan de Ajaxspelers meer voor zichzelf spelen. Dan zijn ze minder genegen voor elkaar te werken. Az, Heracles zelfs twee keer, Heerenveen thuis na een 3-1 voorsprong en een 4-3 voorsprong alsnog de winst uit handen geven.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Wat moet dit loeder (kreng) toch altijd op deze supporterspagina? Valentijn Driessen is gewoon een valse nicht: meelachen als het goed gaat, maar direct mensen een mes in de rug steken bij een nederlaag. Waarom krijgt deze intrigant hier steeds de ruimte? Het misbaksel heeft in zijn Telegraafje (fout in de oorlog, fout sindsdien) al zijn eigen masturbeerhokje. ajax.supporters.nl: weg met die vent, we hebben teamspelers nodig. Verkoop hem aan Feijenoord, kan hij daar de boel verzieken. En ruil hem met Ayoub, die kan uitdelen, die knalt erop als Davids destijds.
+1/-1

5 jaar geleden
Geef nou niet af op de boodschapper. De boodschap is gewoon vervelend, maar wel terecht. Voetbalkwaliteit is ook buffelen en op sleeptouw nemen als het minder draait. Dat was tegen Real uiteraard niet nodig, maar ik heb bij Heracles een zielloos Ajax zien spelen.
Graag een type "Van Bommel" erbij.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei grillitsch henderson jong kaplan kiki koeman lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff schouten shogun simons sutalo tahirovic veerman weghorst