Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'De strijd is nog niet gestreden en we moeten doorgaan'

17 maart 2019 16:58

Erik ten Hag gaf in gesprek met Fox Sports aan dat de blessure van Hakim Ziyech grote invloed had op de wedstrijd. "We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden de wedstrijd onder controle. Er breekt dan iets en Hakim moet er uit. Het ritme van de wedstrijd wordt dan onderbroken en toen kreeg AZ de overhand", aldus Ten Hag. "Na de rust hebben we weer wat omgezet. We kregen meteen een goede kans, maar toen kreeg AZ weer de overhand. Met name over onze linkerkant kwamen we ontzettend in de problemen."

Ten Hag was het eens met de opmerking dat de ploeg de hele wedstrijd ontzettend slordig was. "Dat heb ik in de rust ook gezegd. We moesten balvaster spelen. We speelden wel op hun helft, maar moesten vaster aan de bal zijn", zo gaf hij aan. "Want dan komen de halfruimtes open. Ze konden het anders heel klein houden. Op moment als je dan de bal verliest, zet je ze in de counter en zet je ze in hun kracht."

De trainer van Ajax kreeg de opmerking dat vooral AZ heel veel kansen kreeg. "Dat is een gevolg van. Als je snel de bal verliest creëer je zelf weinig. Zeker in de eerste helft. Al kregen we met Donny van de Beek wel een goede kans", zei hij daarover. "Je weet dat je het ontzettend moeilijk gaat krijgen. Als je snel de bal verliest, sta je hoger op het veld en geef je ruimtes weg in je rug. Dan moet je achteruit en laat je ook wel wat toe."

Gevraagd werd hoe hard dit aan komt met oog op de titelkansen. "Dit is vervelend. Je loopt tegen een dreun aan, maar je moet weer verder. We weten dat we beter kunnen. De strijd is nog niet gestreden en we moeten doorgaan", aldus Ten Hag. "Het doet zeker pijn. Dat moeten we verwerken. We moeten in de achtervolging."
Tags

hag achtervolging balvaster beek counter creeer dreun fox halfruimtes onderbroken titelkansen vaster ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom berghuis bergwijn bertjek boomen branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei godts gooijer hato henderson jim kiki kroes leverkussen mislintat olympiakos rensch rijkhoff sevic skimovic sosa sutalo traore wilson