Jong Ajax verliest mede door wereldgoal van TOP Oss

15 maart 2019 21:51

Jong Ajax verliest mede door wereldgoal van TOP Oss; image source: Pro Shots

Het is Jong Ajax niet gelukt om te winnen van TOP Oss. De ploeg van Michael Reiziger ging op bezoek in Noord-Brabant met 2-1 onderuit. Bij rust waren beide ploegen nog niet tot scoren gekomen, ook al kreeg de thuisploeg na een paar minuten spelen al een strafschop. Het buitenkansje werd echter hoog over geschoten.

Na rust kwam het duel meer tot leven en vooral Jong Ajax kreeg goede mogelijkheden om de score te openen. Ondanks dat de beste kansen voor de Amsterdammers waren kwamen TOP Oss via Smeets op voorsprong toen ze optimaal wisten te profiteren van een counter. Een minuut later wist Smeets opnieuw te scoren door vanaf eigen helft de bal hard over doelman Dominik Kotarski te schieten en daarmee te zorgen voor een sensationele treffer.

Een paar minuten later volgde de aansluitingstreffer via Lassina Traoré. Ondanks dat Jong Ajax op zoek ging naar de gelijkmaker werd het nauwelijks nog gevaarlijk, waardoor de nederlaag een feit was.

Door de nederlaag is Jong Ajax naar de tiende plaats gezakt in de competitie. Op maandag 25 maart staat de volgende wedstrijd op het programma. Jong FC Utrecht komt dan op bezoek in Amsterdam.