Transparent
Inloggen
Sluiten

Frenkie de Jong: 'Juventus zal favoriet zijn, maar dat was Real Madrid ook'

15 maart 2019 13:01 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Frenkie de Jong: "Juventus zal favoriet zijn, maar dat was Real Madrid ook"; image source: Pro Shots

Frenkie de Jong geeft in gesprek met Voetbal International aan graag de uitdaging aan te gaan tegen Juventus. "Juventus is een van de sterkere tegenstanders denk ik. Ik heb de wedstrijd tegen Atlético Madrid gezien, toen speelden ze heel goed", aldus De Jong. "Ze speelden heel aanvallend en hebben natuurlijk veel kwaliteiten. Juventus zal favoriet zijn, maar dat was Real Madrid ook. Ik denk dat we kans maken."

Sterspeler aan de kant van de Italiaanse kampioen is Cristiano Ronaldo. "Hij was al een van de beste voetballers ter wereld toen ik nog jong was en dat is hij natuurlijk nog steeds. Zijn cijfers zijn ongekend, dat zie je eigenlijk bijna nooit", zo geeft de middenvelder van Ajax aan.

Ajax zal beginnen met een thuiswedstrijd tegen Juventus. "Ik denk dat het niet veel uitmaakt dat we eerst thuis spelen, dat gebeurde ook tegen Real Madrid", zegt hij daarover. "Juventus is een mooie loting."

Meer op VI.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
De Ligt kan zich nu verkopen in deze wedstrijden. Als Ajax wint is hij vele mln meer waard.Gewoon elk kopduel winnen van Ronaldo.
3 maanden geleden
Ajax moet toch een list gaan verzinnen om Juventus van de wijs te brengen, met voetballen ben je dan ook aan het verkeerde adres. Ajax mag nog niet aan die 2 wedstrijden denken Az en Psv gaan bepalen hoe goed de spelers van Ajax in hun vel zitten.
3 maanden geleden
Wat het mooie van het loten van weer Real madrid was, dat we revanche konden nemen voor al die nederlagen een paar jaar geleden. En hoe hebben we revanche genomen! Het mooie van Juventus is, dat we nu opnieuw revanche kunnen halen voor bijvoorbeeld 1996 en de gestolen cup door Juventus die Ajax toebehoort, in principe hetzelfde als in de Tour de France, waar men ook titels van winnaars die positief getest zijn afpakt. Zie Armstrong. Het is bewezen dat Juventus doping heeft gebruikt, zie ook de link naar andere tijden sport. Na de finale hebben we nog twee keer tegen Juventus geloot en verloren. Deze docu moet de Ajax spelers worden vertoond, en Blind, Overmars, Sar, Bogarde en Reiziger zullen dit zeker ook doen denk ik en de spelers hier op attenderen. Daley kan revanche nemen voor zijn vader. Moeilijke loting, maar wel prachtig mooi als we doorgaan en daardoor in de halve finale Ec1 komen te staan in een competitie die zwaarder is dan in 1995 waar alleen de beste van elke land tegen elkaar speelden. Nu moet je tegen de 4 besten van Spanje, Engeland etc spelen om kans te maken op de Beker. Oneerlijk. Het winnen van de Ec1 is dus zwaarder en moeilijker dan ooit. Ik heb persoonlijk liever dat we van Juventus winnen en doorgaan naar de halve finale dan dat we kampioen worden. Europese prestige terug winnen heeft veel meer waarde en is ontzettend goed voor de club, fans en het Nederlands voetbal. Daarnaast weet ik wel hoe het is om kampioen te worden. Ik was 13 toen we verloren van Juventus in 1996 en dat is misschien wel het pijnlijkste verlies wat ik met Ajax heb gekend. En dus ook nog doping in het spel. Tijd voor revanche! En sinds het vals spelen van Juventus hebben ze alleen maar de finales Ec1 verloren. Vijf zelfs! Gerechtigheid.

Laatste nieuws