Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax boekt vooral de laatste jaren uitstekende resultaten in Alkmaar

14 maart 2019 13:14

Aanstaande zondag staat voor Ajax een top affiche op het programma als de uitwedstrijd tegen AZ gespeeld zal gaan worden. De Alkmaarders staan op de vierde plaats in de Eredivisie en strijden volop voor de derde plek, waardoor ze aan het eind van het seizoen verzekerd zijn van Europees voetbal. AZ is vooral uitstekend uit de winterstop gekomen. Met zeven overwinningen in negen competitiewedstrijden is het de best presterende ploeg in die periode.

De wedstrijd van zondag zal de 41e keer worden dat beide ploegen in Alkmaar voor de competitie tegenover elkaar staan. Ajax wist 21 van de vorige ontmoetingen te winnen, speelde 11 keer gelijk en 8 keer werd er verloren. De grootste overwinning vond plaats in het seizoen 1986/1987. Ajax was toen met liefst 1-6 te sterk. De grootste nederlaag is 3-0 en stamt uit het seizoen 1974/1975. Vorig seizoen werd met 1-2 gewonnen in Alkmaar. Klaas Jan Huntelaar zorgde voor de gelijkmaker nadat AZ de score had geopend. Snel in de tweede helft zorgde Lasse Schöne vanaf de strafschopstip voor de winnende treffer. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen ging met 5-0 gewonnen.

De selectie van AZ kent ook de nodige spelers met een verleden bij Ajax. Marco Bizot, Leon Bergsma en Ricardo van Rhijn zijn afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Van Rhijn speelde ook vijf seizoenen in het eerste elftal en kwam daarin tot 163 officiële wedstrijden. Daarnaast speelde trainer John van den Brom twee seizoenen voor Ajax en was hij later actief binnen de jeugdopleiding. Zo was hij trainer van Jong Ajax en werd hij ook hoofd jeugdopleiding.




Tags

alkmaar rhijn affiche bergsma bizot brom eredivisie huntelaar jong leon schone stamt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht