Transparent
Inloggen
Sluiten

Piet de Visser: 'Ik hoop dat David Neres nog een jaar bij Ajax blijft'

13 maart 2019 07:32 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Piet de Visser: "Ik hoop dat David Neres nog een jaar bij Ajax blijft"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf blikt Piet de Visser terug op de eerste keer dat hij David Neres zag spelen. Begin 2016 was hij samen met Ajax-scout Hans van der Zee bij een jeugdtoernooi in Brazilië. "Neres speelde daar met São Paulo onder 19. Hans tikte mij aan en zei: ’Kijk die linkspoot! Snel, behendig én doelgericht.’ We waren allebei zeer gecharmeerd van hem", aldus De Visser. "Hans is hem na dat toernooi blijven volgen. Een compliment voor Van der Zee, want ik kende Neres helemaal niet. Hoewel ik voor Chelsea vaak aan het werk was in Brazilië, was hij ons nog niet opgevallen. Goed dat Ajax zijn komst heeft doorgedrukt."

Volgens de scout van Chelsea was het achteraf ook beter dat hij naar Ajax gegaan is. "Ik volg hem nu met heel veel plezier. Hij heeft het waargemaakt. Tegen Real Madrid was hij fantastisch, maar ook afgelopen zondag tegen Fortuna Sittard zag ik het weer, die doeltreffendheid", zo geeft hij aan. "Hij is niet makkelijk te pakken, onvoorspelbaar in zijn acties. Als hij een steekbal krijgt, is hij weg. Een vleugelspeler die assists geeft en scoort. Wat wil je nog meer?"

Voor de Visser is het wel onbegrijpelijk dat Neres niet in iedere wedstrijd in actie komt. "Zo’n speler zou bij mij altijd spelen. Ik hoop dat hij nu nog een jaar bij Ajax blijft, om nog sterker en beter te worden. Dan kan hij de stap maken naar een echte topclub", zegt hij daarover. "Neres kent het spel van Ajax, hij is ingeburgerd. En als hij bij de nationale ploeg aan spelen toekomt, komt hij pas echt in de picture. Hoewel ik denk dat hij nu ook al aanbiedingen zal krijgen. Iedereen heeft gezien hoe hij met Ajax Real Madrid van de sokken heeft geblazen. Europese topclubs dus ook."


Discussieer mee op de forums


Tags

neres visser hans chelsea madrid doeltreffendheid doorgedrukt fortuna geblazen gecharmeerd ingeburgerd jeugdtoernooi linkspoot onvoorspelbaar opgevallen picture sokken telegraaf tikte toekomt waargemaakt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Een echte topclub? Wij zijn een echte topclub Piet. Hoe vaak hebben wij de Ec1 gewonnen? Hoe vol is onze prijzenkast?
+4/-0

1 jaar geleden
Pietje, we zijn een echte topclub in tegenstelling tot Chelsea dat helemaal niets voorstelde tot die Rus zijn centjes in stak.
+4/-0

1 jaar geleden
Ik hoop dat het blijft bij de Jong en de Ligt. Met deze selectie kan er nog veel meer moois ontstaan.
+1/-0

1 jaar geleden
Welke topper heeft Piet de Visser gescout? Is serieus een oprechte vraag.
+1/-0


Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 36.060 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

assimileren bewoners blank blanke diversiteit dochter dorp etnische fier grondwet inheems inheemse koen luigitentorioabc marxisme moslims nederland neo nietrechtsnietlinks normen onzin potter rechtmatig religie renemar sgp uitzetten verspreiden voorouders voorstander