Transparent
Inloggen
Sluiten

'Directie Ajax bijna jaar lang bedreigd door zaakwaarnemer'

11 maart 2019 18:05 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

"Directie Ajax bijna jaar lang bedreigd door zaakwaarnemer"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat Edwin van der Sar, Marc Overmars en Jeroen Slop maandenlang zijn bedreigd door zaakwaarnemer Stefano van Delden. Zij ontvingen berichten als 'Ik heb al eens vier jaar opgesloten gezeten en als het moet, doe ik het zo weer' en 'Zoals ze mij in de jeugdgevangenis hebben geleerd: wie niet horen wilt, die moet maar voelen!'. Van Delden zou volgens het Openbaar Ministerie van 26 oktober 2017 tot en met 25 september 2018 door zijn gegaan met dreigen. Dringende verzoeken om te stoppen en zich niet meer te vertonen op De Toekomst en in kantoren van de Johan Cruijff ArenA zou hij hebben genegeerd.

Van Delden was tijdens de bedreigingen zaakwaarnemer van Mees de Wit, die afgelopen zomer vertrok naar Sporting Portugal. De aanvaller van Jong Ajax werd op 27 oktober 2017 vanwege 'bizarre redenen' uit de selectie gezet door Michael Reiziger. Ajax wil niet bevestigen of de bedreigingen met deze actie te maken hebben.

Advocaat Gerald Roethof bevestigt dat Van Delden is gedagvaard door het Openbaar Ministerie. Hij betreurt het echter dat de zaak voor de strafrechter wordt behandeld. "Er was, wat cliënt betreft, sprake van een zakelijk geschil. Dan zou je maximaal denken aan een procedure bij de civiele rechter", aldus Roethof. "De zaak ligt in ieder geval veel genuanceerder dan uit de dagvaarding blijkt. Nu de zaak echter al bij de strafrechter ligt, zal cliënt zich moeten verdedigen."

Roethof wil dan ook Overmars, Van der Sar, Slop en anderen als getuigen oproepen. "Zo kunnen ze bij en door de onderzoeksrechter ondervraagd worden, om op die wijze de noodzakelijke nuance in de zaak te krijgen. Als het aan de verdediging ligt, zal de zaak op de komende zitting derhalve worden uitgesteld voor nader onderzoek", zegt hij daarover.

De zaak wordt aanstaande woensdag behandeld in de Amsterdamse rechtbank.

Meer op Algemeen Dagblad


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws