Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax ook belangstelling voor Kik Pierie'

11 maart 2019 12:32 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

"Ajax ook belangstelling voor Kik Pierie"; image source: Pro Shots

Voetbal International weet te melden dat Ajax in navolging van Kjell Scherpen ook interesse heeft voor sc Heerenveen-verdediger Kik Pierie. Technisch directeur Marc Overmars zou bijzonder gecharmeerd zijn van de verdediger en bovendien staan de Friezen ook open voor een verkoop. Het contract van Pierie loopt namelijk over een jaar af. Heerenveen is wel al enige tijd met Pierie in gesprek over een nieuw contract, maar het zou er steeds meer op lijken dat de toekomst van de linkspoot niet in Friesland ligt.

Pierie heeft inmiddels al 58 competitiewedstrijden gespeeld voor sc Heerenveen. Hij kan zowel als linksback en als linker centrale verdediger uit de voeten, al heeft hij een voorkeur voor een plek in het centrum.

De verdediger is al vaker gelinkt aan een transfer naar Ajax. Zo was hij vorige maand volgens De Telegraaf op uitnodiging van Ajax aanwezig bij de thuiswedstrijd tegen Real Madrid. Pierie sprak dit zelf echter tegen en gaf aan dat hij gewoon op eigen initiatief naar de wedstrijd gegaan was.

Meer op Voetbal International


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Goede speler wel, veel potentie ook. ben benieuwd.
3 maanden geleden
Ik las Kip Kerrie.. maar goed, ik zie in hem geen toegevoegde waarde, maar de professionals die daarover gaan zullen het beter weten, dus ik wacht lekker af en hoop dat als hij komt, hij laat zien dat hij Ajaxwaardig is.
3 maanden geleden
Op eigen initiatief naar een wedstrijd van Ajax gaan lijkt me positiever dan op uitnodiging.
Daarmee laat hij zien waar zijn hart ligt.
Deze jongen heeft m.i. veel talent.
Misschien te weinig body (nog) voor CV maar dan zeker goed genoeg voor LB.
 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Als het al op eigen initiatief was, dan was het waarschijnlijk om Real Madrid te zien spelen. Ook denk ik dat als het op uitnodiging was het voor de bühne beter is om te zeggen dat het op eigen initiatief was. Zowel naar je huidige supporters, dan je eventuele nieuwe.

On topic, ik zie hem niet vaak spelen, maar volgens mij heeft Ajax hem al langer op het oog. Fijne ontwikkeling dat Ajax er nu steeds op tijd bij lijkt te zijn en niet (zoals het leek) last minute nog probeert als een andere club ze al het hof gemaakt heeft. Sowieso, wie wil er nou naar psv, daar krijg je als aankoop amper kansen, is tegenwoordig allemaal eigen jeugd ;-)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Gewoon halen. Schuurs ben ik niet zo kapot van tot nu toe. Die hadden ze gewoon aan Fortuna terug moeten verhuren.

Laatste nieuws