Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax geïnteresseerd in doelman Kjell Scherpen'

11 maart 2019 11:57 - Dagblad van het Noorden
Foto: Pro Shots

"Ajax geïnteresseerd in doelman Kjell Scherpen"; image source: Pro Shots

Volgens Dagblad van het Noorden heeft Ajax belangstelling voor FC Emmen-doelman Kjell Scherpen. Ajax zou zelfs al informeel gesproken hebben de doelman en zou hem graag willen inlijven. Scherpen wordt ook begeerd door een Engelse club en heeft nog een contract tot 2020. Volgens bronnen zou Scherpen echter al een informele overeenkomst hebben bereikt met Ajax en zou hij daardoor komend seizoen nog verder kunnen rijpen bij FC Emmen.

Zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink ontkent dat echter. "Kjell is negentien jaar is en nu al eerste keeper bij een eredivisionist. Hij doet het bovendien goed, dus het zou gek zijn als dat niet opvalt bij grotere clubs", zo geeft hij aan. "Maar hij is absoluut niet rond met Ajax. Als ze Kjell willen overnemen, moeten ze bovendien eerst langs FC Emmen."

Volgens FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers is er nog niet met Ajax onderhandeld over een transfer. "Maar als clubs zich melden voor spelers - en dat zijn er een aantal in Kjells geval - geven wij doorgaans toestemming om informeel met ze te praten. Een geïnteresseerde club wil tenslotte polsen of de speler in kwestie überhaupt open staat voor een overgang", aldus Lubbers. "We proberen het netjes te doen. Als je geen toestemming geeft, zou het ook gebeuren. Maar dan achter onze rug om."

Lubbers vervolgt: "Kjell ligt nog bijna anderhalf jaar vast, dus hij is niet zomaar weg. Wat mijn gevoel zegt? Er is nog geen gesprek geweest tussen Ajax en ons, dus ik kan er niets zinnigs over zeggen. Het bevreemdt mij zeer als Kjell al rond zou zijn met Ajax. Het is logisch dat hij de verhalen van grotere clubs wil aanhoren. Maar daarna moeten de clubs met elkaar in overleg gaan. Als dat niet gebeurt, verdient dat niet de schoonheidsprijs."

Meer op Dagblad van het Noorden


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Stel dat Onana wordt weggekocht dan heb je denk ik behoefte aan een goed getalenteerd keeper
3 maanden geleden
Oh ik dacht heel even Kjeld Nuis. Is na dit weekend ook niet gek. Snijdt erg sterk van buiten naar binnen.
3 maanden geleden
Als ik zo kijk naar de Nederlandse keepers, hebben we echt een groot probleem in dit land. Na Cillessen is het gat zo enorm groot!
3 maanden geleden
Misschien zie ik het verkeerd maar ik vind het helemaal geen goede keeper.
Hij is jong ja maar ik zie hem fratsen uithalen.
Hij staat er in omdat ze geen betere hebben maar niet omdat hij overloopt van het talent.
Daarbij komt dat hij zijn hele leven al Feijenoord fan is en zijn ultieme doel is om vaste keeper bij Feijenoord te worden.
Dat getuigd nou niet van voetbalinzicht.
 
3 maanden geleden
Helemaal eens met jouw reactie Ling. Dat van Feyenoord wist ik niet, hoeft niet per se een obstakel te zijn natuurlijk, clubliefde bestaat niet meer onder voetballers. Ik maak me meer zorgen over zijn kwaliteiten, of liever het gebrek daaraan. Maakt de ene na de andere flatter, oogt zeer onzeker. Ja, hij is nog jong, maar heeft behalve zijn lengte weinig andere pluspunten. Ik zie in hem absoluut niet de toekomstig keeper van Ajax 1
3 maanden geleden
Deze keeper vindt ik matig die is nog niet geschikt voor het 1e van Ajax.
M.i eerst meer ervaring op doen

Laatste nieuws