Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Ik hoop dat Ajax tegenover een Engelse ploeg staat'

11 maart 2019 10:56 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Willem van Hanegem: "Ik hoop dat Ajax tegenover een Engelse ploeg staat"; image source: Pro Shots

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad geeft Willem van Hanegem aan dat Ajax op een geweldige manier Real Madrid bestreden heeft. "In Amsterdam werd het nog 1-2, maar dat was niet de afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen", aldus Van Hanegem. "In het Bernabéu vond ik het eerste kwartier nog niet zo indrukwekkend en in die fase zat het ook niet tegen. Maar na de 0-1 van Ziyech was Ajax gewoon de baas. Dat was heel mooi om te zien. Vooral na rust zag je het pure machtsvertoon."

Van Hanegem kan zich niet helemaal vinden in de reacties dat Ajax de Champions League ook zomaar kan winnen. "Dat is een beetje voorbarig voor een ploeg die dit jaar nog met 6-2 verloor van Feyenoord en in Almelo van Heracles", zo geeft hij aan. "Maar als Ajax écht durft, als Ajax weer op kan brengen wat het in Madrid kon opbrengen, dan zit er misschien nog wel meer in het vat. Dat Paris Saint-Germain er al uit ligt en na deze week waarschijnlijk ook Juventus en misschien zelfs wel Liverpool, dat is niet ongunstig."

Voor De Kromme is het wel duidelijk welke ploegen Ajax het beste kan loten. "De mensen bidden nu om FC Porto, maar ik zie dat anders. Die ploeg kan, net als Atlético Madrid, sterk het spel van een tegenstander ontregelen", zegt hij daarover. "Ik hoop dat Ajax tegenover een Engelse ploeg staat in de kwartfinale. Spurs was misschien beter dan PSV, maar Ajx voetbalt veel makkelijker dan PSV. En Manchester United sla ik nog minder hoog aan. Maar zelfs Manchester City kun je als Nederlandse ploeg echt bestrijden als je durft, daar ben ik van overtuigd."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Woensdag en zondag vol er op. Ik verwacht gewoon 6 punten. Denk dat deze selectie nu echt los is. Alleen blessures kunnen roet in het eten gooien. Is voor mij dan ook volstrekt onduidelijk waarom er de 24e een interland periode is. Wie verzint zoiets!
3 maanden geleden
Om mee te denken met Willem van Hanegem tegen welke club het beste kan loten is niet zo veel kennis nodig. Als Ajax de wedstrijd ingaat met de instelling als tegen Feyenoord en Heracles gaat het niet lukken. Ja Willem die kennis had ik ook.
3 maanden geleden
Dat hij de 6-2 erbij haalt gun ik Willem wel, blijft een Feyenoorder he?

Verder mooi dat hij genoten heeft van Ajax en wat ie verder zegt over de ploegen waar we het best uit de verf komen, heeft ie volkomen gelijk. Allesbehalve Porto en Atletico. Alhoewel ik ook Bayern onder de huidige vorm zou willen ontlopen.
3 maanden geleden
Porto, Juventus en Atletico liggen Ajax niet.
Barcelona en Liverpool hebben teveel klasse.
De rest is mogelijk.

Laatste nieuws