Transparent
Inloggen
Sluiten

Martin Ødegaard: 'Ajax is een goede club'

11 maart 2019 07:38 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Martin Ødegaard: "Ajax is een goede club"; image source: Pro Shots

Martin Ødegaard wordt al een tijd gelinkt aan een overstap naar Ajax. In gesprek met De Telegraaf geeft de door Real Madrid aan Vitesse verhuurde middenvelder aan te proberen hier niet op te letten. "Ik moet goed spelen en doelpunten maken", aldus Ødegaard. "Als ik dat doe, zullen clubs naar je kijken en zal er in de zomer een beslissing komen waar ik ga spelen. Ajax is een goede club."

Indien Ajax hem zou willen, zou het 20 miljoen euro moeten betalen volgens de geruchten. "Dat vind ik te veel geld. Ik vind niet dat ik al zoveel geld moet kosten", zo geeft hij aan. "Maar mijn agent praat met de mensen in Madrid en ik hoor later wel wat daaruit voortkomt."

Volgend Edo Ophof, die als rapporteur van De Telegraaf zondag aanwezig was bij Vitesse - Feyenoord, is het niet raar dat de Noor wordt gelinkt aan Ajax. "Hij heeft de basiskwaliteiten die bij Ajax passen", zo geeft de voormalig Ajacied aan. "De belangrijkste vraag is hoe hij zich verder zal ontwikkelen wanneer hij daadwerkelijk de stap naar Amsterdam maakt. Is hij mentaal sterk genoeg? En hoe functioneert hij bij balverlies? In de omschakeling laat hij immers nog wel eens iemand lopen. Bij een club in de subtop van de Eredivisie kun je jezelf dat permitteren, maar bij een topclub niet."

Ophof vervolgt: "Ødegaard is speler van Real Madrid en is door die club bij SC Heerenveen en Vitesse gestald om meters te maken. Dat is heel verstandig, want in de Nederlandse competitie kunnen talentvolle spelers veel leren. Ødegaard is technisch begaafd en denkt altijd vooruit. In dat opzicht kan hij ook bij Ajax rendement halen. De stap naar een topclub maken is echter één, jezelf daar ook bewijzen een tweede. Dan is 20 miljoen euro wel een hele smak geld."
Tags

degaard madrid vitesse ophof telegraaf balverlies basiskwaliteiten begaafd edo eredivisie feyenoord gestald heerenveen noor omschakeling permitteren rapporteur smak voortkomt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Vijftig miljoen erbovenop en ruilen voor Tagliafico?
+1/-1

 
5 jaar geleden
Zit jij al lang op rekenen? :P
+3/-0

5 jaar geleden
Prima speler om een gokje mee te wagen. Ik zou zelf niet verder gaan dan 9 miljoen.
+4/-0

5 jaar geleden
Real zal zich flink (moeten) versterken in de zomer, dus ze zullen dan ook spelers van de hand moeten doen. Ik acht de kans groot dat deze jongen overstapt naar Ajax voor een bedrag rond de 15 miljoen + terugkoopoptie.
+1/-0

5 jaar geleden
Hoop echt dat deze jongen wordt gehaald, geweldige jongen, goed karakter, kan gelijk prima mee in het elftal. Doen dus en niet zeuren over dat tientje meer of minder.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frimpong gaaei grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff schouten shogun simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst