Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Het was een professionele overwinning'

10 maart 2019 18:57

In gesprek met Fox Sports gaf Matthijs de Ligt aan dat het ook tegen Fortuna Sittard zwaar was geweest. "Het was wel anders. In Madrid was het heel intensief. Je moest heel veel lopen en heel hard werken. Vandaag had je toch vooral de bal. Het was heel anders spelen. Maar desondanks was het wel zwaar", aldus De Ligt. "We zijn drie punten dichter bij PSV gekomen en twee doelpunten uitgelopen. Het was een professionele overwinning."

In de tweede helft ging het tempo bij de ploeg omlaag. "Normaal gesproken wil je dat niet, maar iedereen weet dat dat gebeurt. Helemaal na zo'n zware wedstrijd tegen Madrid en de reis met alles erop en eraan. Misschien dat dat meespeelt. Al denk ik van niet overigens", zo gaf hij aan. "In de tweede helft zag je dat het minder intensief was en we minder deden dan in de eerste helft. Uiteindelijk scoor je dan nog twee keer, maar het hadden er ook meer kunnen zijn."

De aanvoerder van Ajax kreeg de vraag wat er veranderd is binnen de club na de nederlaag tegen Feyenoord gezien het spel van de laatste weken. "Er is niets veranderd. Iedere ploeg krijgt een terugval. Dat zie je bij ons, dat zie je ook bij Liverpool in Engeland, dat zie je bij alle clubs. Dan is het zaak om die terugval zo kort mogelijk te houden", zei hij daarover. "We verloren van Feyenoord, speelden gelijk tegen Heerenveen en verloren ook van Heracles. Dat zijn punten die je nu mist, maar ik ben blij dat het tij hopelijk nu is gekeerd. Maar we zullen elke week moeten presteren om op drie fronten actief te zijn en een prijs te kunnen pakken."

Ondanks het drukke programma maakt Ajax ook fysiek een uitstekende indruk. "Het is natuurlijk een zwaar seizoen geweest, maar iedereen weet dat aan het eind de prijzen verdeeld gaan worden. Dat geeft misschien net die extra energie om ook al ben je moe toch nog wat extra's te geven", aldus De Ligt. "Hopelijk kunnen we die energie vrij geven bij elkaar. Daar gaan we alles voor doen."




Tags

feyenoord madrid terugval engeland fortuna fox fronten heerenveen heracles liverpool meespeelt moe scoor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal