Transparent
Inloggen
Sluiten

Kasper Dolberg: 'Als je de Champions League-winnaar verslaat, kun je van iedereen winnen'

9 maart 2019 08:30 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Kasper Dolberg: "Als je de Champions League-winnaar verslaat, kun je van iedereen winnen"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Kasper Dolberg aan op de weg terug te zijn naar het niveau in het seizoen dat de finale van de Europa League werd gehaald. "Ik heb geen blessurezorgen meer en het is een combinatie van fit zijn en sterker worden, ook mentaal", aldus Dolberg. "Minuten maken geeft natuurlijk extra power. Iedereen heeft speeltijd nodig om goed te presteren."

De Deen gaat verder: "Het moet stap voor stap, want mijn topvorm najagen werkt juist averechts. Dat deed ik kort na mijn blessures. Maar ook toen bleek weer dat een spits koel moet blijven. Ik dacht na maanden blessureleed terug te komen alsof er niets was gebeurd. Maar zo werkt het dus niet. In mijn hoofd moest ik mezelf afremmen."

Voor Dolberg is het daarom ook iets makkelijker om te accepteren als hij op de bank plaats moet nemen. "Natuurlijk wil ik elke wedstrijd spelen en ik ben teleurgesteld als dat niet gebeurt, maar ik word niet boos meer. Soms is iets zoals het is", zo geeft hij aan. "Dusan Tadic doet het geweldig en het team draait fantastisch met hem in de spits in Champions League-wedstrijden. Het voelt goed daar onderdeel van te zijn en tijdens de wedstrijden die ik start in de Eredivisie en door mijn invalbeurten Europees krijg ik rustig de kans weer de échte Kasper Dolberg te worden."

Volgens de spits is de teamspirit de kracht van de huidige ploeg. "Die zullen we ook tegen Fortuna Sittard moeten tonen", zegt hij daarover. "In Madrid geloofden we in een goed resultaat. We hebben er veel over gesproken dat we écht een heel goede selectie hebben. Als je de Champions League-winnaar van de afgelopen drie jaar verslaat, kun je van iedereen winnen."




Tags

dolberg kasper afremmen averechts blessureleed blessurezorgen eredivisie fortuna geloofden madrid najagen power tadic teamspirit telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Het probleem is dat deze ploeg ook van iedereen kan verliezen bij gebrek aan focus.. nu is het zaak om iedere wedstrijd als een finale te benaderen, we hebben doelpuntenrecords te verbreken!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal