Opnieuw ruime overwinning voor Ajax in oefenduel

15 juli 2003 21:54

Verslaggever: M

Na de 0-11 tegen Blauw-Wit en de 0-10 tegen De Lutte miste Ajax in de derde vriendschappelijke wedstrijd op het nippertje de dubbele cijfers. Dinsdagavond werd het 0-9 tegen Achilles'12. Bij rust was het 0 - 4. Wesley Sonck was de grote man aan de kant van de Amsterdammers. De nieuwe aanwinst scoorde vier maal. De Belg speelde de gehele wedstrijd, omdat Zlatan Ibrahimovic niet in actie kon komen wegens een lichte blessure. De andere doelpunten kwamen op naam van Boukhari, Van der Vaart, Maxwell, Sneijder en een eigen doelpunt. In de tweede helft maakte de Roemeense stagiair Mitea zijn debuut voor Ajax.

Opstelling eerste helft: Lobont, Trabelsi, Pasanen, De Jong, Maxwell, Obodai, Van der Vaart, Sneijder, Wamberto, Sonck, Boukhari.

Opstelling tweede helft: Stekelenburg, Trabelsi, Bergdolmo, Yakubu, Van Damme, Sneijder, Litmanen, Maxwell, Van der Gun, Sonck, Mitea.