Transparent
Inloggen
Sluiten

UEFA start nieuw onderzoek naar supporters Ajax

8 maart 2019 17:29 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

UEFA start nieuw onderzoek naar supporters Ajax; image source: Pro Shots

Ajax heeft via de officiële website bekend gemaakt dat de UEFA een onderzoek is gestart na aanleiding van de uitwedstrijd tegen Real Madrid van eerder deze week. Tijdens het duel werd een veiligheidsnet vernield en werden er voorwerpen gegooid. Eerder kreeg Ajax al een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder uitpubliek na de wedstrijd tegen Benfica. Indien de UEFA besluit dat de ongeregeldheden in Madrid ernstig genoeg zijn om de voorwaardelijke straf om te zetten, zullen er geen supporters van Ajax welkom mogen zijn bij de kwartfinale volgende maand.

De UEFA zal op 28 maart uitspraak doen. De (eventuele) kaartverkoop voor de uitwedstrijd in de kwartfinale zal pas na deze uitspraak plaats vinden.

Ajax heeft daarnaast van de KNVB een boete gekregen van € 15,000 vanwege het afsteken van vuurwerk tijdens de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen. Ook heeft de club een voorwaardelijke straf gekregen van één wedstrijd zonder publiek op het betreffende tribunedeel met de looptijd van een jaar.

Meer op Ajax.nl




Tags

uefa madrid benfica heerenveen knvb tribunedeel uitpubliek veiligheidsnet vernield vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ach, dan kunnen al die stumperts weer zielig doen dat ze uitgesloten worden bij uitwedstrijden. Geen opvoeding genoten die galbakken die het voor iedereen verzieken. SHAME ON YOU
+2/-1

5 jaar geleden (gewijzigd)
De mooiste avond in vele jaren voor alle fans en dan ook echt alle fans want die gasten zijn geen fans. Wat die dan zijn? Een zielig zootje zonder hersens. En dan inderdaad gaan huilebalken dat je het volgende stadion niet mag slopen. Raar he.
Misschien moet Ajax daar zelf eens goed over gaan nadenken hoe deze mensen gestopt kunnen worden want al die duizenden echte fans zijn zo de dupe. En Ajax zelf want zo missen ze de twaalfde man.
+2/-1

 
5 jaar geleden
En jij zat netjes voor de tv? Of heb je je stiekem ook wel een beetje misdragen door alle euforie? Natuurlijk zijn er grenzen, en soms vind ik dingen ook niet kunnen, maar er is ook door de supporters heel veel moois gebracht in Madrid zoals velen hebben kunnen zien of meemaken.
Ik heb enorm genoten van een geweldig uitvak vol Ajax supporters en op vele andere plekken in het stadion. En dat vind ik veel meer waard dan zo'n standaard onderzoek van de UEFA die enkel maar geld wil binnen halen en haar macht wil tonen.
Een voetbalwereld zonder fanatieke aanhang, wat je er ook van vindt, is een droom.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Vrijwel alle uitfans zijn 100% super alleen moeten die wel mee kunnen blijven gaan en dat gaat eerdaags fout.
+1/-0

5 jaar geleden
Niks aan de hand, storm in een glas water. Kaartverkoop start op 1 april (1-4), gewoon omdat het kan.
+3/-1

5 jaar geleden
Natuurlijk hoor je geen dingen te slopen of te gooien, maar iedereen die ooit in een uitvak is geweest weet dat een net voor het vak een verschrikking is. Laten we wel wezen, je betaalt 75 euro voor een kaartje en wordt achter zo'n net geplaatst waar je nauwelijks wat door kunt zien. Dat is pas een schandaal, alleen daar hoor je de hoge heren van de uefa niet over, want zij zitten champagne te drinken in een dure skybox met vrij uitzicht over het veld. Ik wil die gasten wel eens zien als ze achter zo'n net wordt geplaatst. Ik ben met Ajax op Old Trafford geweest en ik heb geen net gezien. Het kan dus kennelijk wel. Voorwerpen gegooid, wat is er gegooid? Een plastic beker met wat bier of een stoeltje? Dat laatste is gevaarlijk maar dat eerste??? In Amsterdam was ik zeiknat na de goal van Nico die werd afgekeurd. Daar moet je maar tegen kunnen. En vanaf de 4e en 5e ring haal je het veld in ieder geval niet. Als er iets op het veld terecht is gekomen moeten ze toch echt bij Real zijn.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal