Transparent
Inloggen
Sluiten

Valentijn Driessen: 'Ajax moet de Eredivisie-clubs een financiële handreiking doen'

8 maart 2019 08:40 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Valentijn Driessen: "Ajax moet de Eredivisie-clubs een financiële handreiking doen"; image source: Pro Shots

In zijn column in De Telegraaf geeft Valentijn Driessen aan dat Ajax iets tastbaars moet stellen tegenover de voorkeursbehandeling die het krijgt van de KNVB. "Doe de Eredivisie-clubs een financiële handreiking. In plaats van de loze kreet dat iedereen in het profvoetbal ervan profiteert dat Ajax tot de beste acht clubs van Europa behoort", aldus Driessen. "Maar van extra internationale uitstraling van de Eredivisie, waardecreatie voor clubs en spelers en extra UEFA-coëfficiëntenpunten kan geen club een rekening betalen."

Ajax zou volgens de chef voetbal van De Telegraaf een verplichting moeten voelen om de vastgelopen veranderagenda vlot te trekken. "In het algemeen belang, om een sterkere Eredivisie te realiseren", zo geeft hij aan. "Ajax zou bereid moeten zijn samen met de grote incasseerders PSV en Feyenoord de verdeling van de structurele inkomsten uit de televisiedeal met FOX te herzien en de sportieve component daarbij te elimineren."

Volgens Driessen moet de huidige verdeelsleutel worden aangepast naar een verdeelsleutel die in lijn is met de meeste competities in Europa. "Zonder subsidiejunks te creëren, krijg je zo een sterkere Eredivisie", zegt hij daarover. "De ’kleintjes’ zullen tevens sneller bereid zijn mee te werken aan een andere competitieopzet, natuurgrasverplichting en het in overleg verschuiven van competitieduels ten behoeve van Europese verplichtingen."




Tags

eredivisie driessen handreiking telegraaf verdeelsleutel chef coefficientenpunten column competitieduels competitieopzet component elimineren feyenoord fox herzien incasseerders kleintjes knvb kreet loze natuurgrasverplichting subsidiejunks tastbaars televisiedeal uefa uitstraling veranderagenda verdeling verplichting vlot voorkeursbehandeling waardecreatie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Niet Ajax maar Valentijn moet iets, namelijk zijn bek houden!
+15/-3

5 jaar geleden
Naast dat Valentijn een kokosmakroon is, heeft dit volgens mij allemaal weinig zin. Ook als Excelsior iets meer geld krijgt is het nog steeds een club die niet in dezelfde competitie thuishoort als Ajax en PSV. Het enige wat echt helpt om de competitie op te stuwen is een BeNeLiga oprichten. De Belgische top is minder dan Ajax en PSV maar een stuk beter dan de Nederlandse subtop. Met een BeNeliga heb je een competitie die qua niveau ergens tussen Portugal en de Bundesliga inzit.
+3/-4

5 jaar geleden
Hij is flink vriendjes aan het maken met andere clubs. Wat een pannenkoek zeg.
+4/-1

5 jaar geleden
Driessen ik wordt moe van je met je anti Ajax gedoe.
+4/-0

5 jaar geleden
Onzin Valentijn. De kleinere clubs krijgen al 5% van de europese inkomsten. Vind dat ajax dat bedrag behoorlijk heeft opgeschroefd.
+4/-0

5 jaar geleden
Heel de eredivisie moet Ajax betalen Gezi en Ajax er voor zorgt dat het Nederlands voetbal nog leeft. Door AJAX.
+4/-0

5 jaar geleden
Door de overwinning van Ajax op real Madrid is de aanval die was ingezet door Valentijn Driessen totaal mislukt. De journalist slaat wild om zich heen en komt plots met proef ballonnen. Deze ballonnen zijn door heel veel Ajacieden door geprikt.
+4/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Driessen moet zijn bek houden wat Ajax betreft. Ajax maakte toch geen kans om door te gaan? Wat een knuppel.

- https://twitter.com/veronicainside/status/1103054281282854913link
+4/-0

5 jaar geleden
Weer een onzinnig plan van Driessen.
Laat Sjaak Swart maar een tientje uit zijn portemonnee halen als een bepaalde club in financieel zwaar weer zit.
+1/-0

5 jaar geleden
We kopen wel een paar spelers en verhuren een paar spelers zonder kosten. En we geven Lamprou gratis aan de gek die hem wil hebben. Zo steunen we de eredivisie ook.
+1/-0

5 jaar geleden
Moet de telegraaf niet betalen aan ajax? Vanwege grote oplages na de wedstrijd tegen Madrid.
+2/-0

5 jaar geleden
Ze mogen verdomme blij zijn dat we door ons cluppie weer mee mogen doen.
+2/-0

5 jaar geleden
Valentijn is aan het door draaien moet hulp zoeken
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Valentijn Driessen,
pak je biezen,
je past bij het AD
en we zitten hier gezellig
en we zitten hier oké :-)
+2/-0

5 jaar geleden
Aha, de Driessen-stilte is weer voorbij. Meneer moet zich weer negatief uitlaten. Heb je alles moeten opkroppen na dinsdagavond? Dus gelijk maar weer een bommetje gooien?
Als de UEFA dan toch bezig is met onderzoek naar mensen die zich misdragen zouden hebben, kunnen de deze clown misschien opsluiten?
+2/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht