Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars: 'Het is een illusie dat we dit elftal bij elkaar kunnen houden'

7 maart 2019 08:59 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Marc Overmars: "Het is een illusie dat we dit elftal bij elkaar kunnen houden"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Marc Overmars aan dat voor hem een flinke uitdaging staat te wachten. "Het is een illusie dat we dit elftal bij elkaar kunnen houden", aldus de directeur voetbalzaken. "Het was al een flinke klus om dat dit seizoen voor elkaar te krijgen, omdat we een jaar geen Europees voetbal hadden gespeeld. Ook nu begonnen we zonder enige zekerheid aan de voorrondes."

Overmars gaat verder: "Ja, ik heb veel gesprekken moeten voeren. Maar ik weet zeker dat die jongens, zoals Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek, het bereiken van de kwartfinale ook voor geen goud hadden willen missen. We weten dat er in juli jongens zullen vertrekken. Dat gebeurde na de finale van de Europa League ook. En kijk waar we nu staan. Een nieuw, sterk elftal opbouwen kan snel gaan."

Fans van Ajax hoeven echter niet bang te zijn dat Overmars de vele miljoenen die binnen komen niet gaat uitgeven. "Al gaat het niet om veel geld uitgeven om het uitgeven", zo geeft hij aan. "Maar voor de spelers die we willen hebben, zullen we ver gaan. Soms moet je nu eenmaal meer investeren. Ik heb er vertrouwen in en er een goed gevoel over dat het in orde komt."

Overmars beseft wel dat het geen makkelijke opgave zal worden. "Sommige talenten worden één keer in de twintig jaar geboren en zijn niet of nauwelijks te vervangen. Dan doel ik op Frenkie en Matthijs, dat soort jongens", zegt hij daarover.




Tags

overmars uitgeven beek goud jong opbouwen opgave telegraaf ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ik wou dat het wel kon op een of andere manier... Dit niveau wat we nu halen dat wil je toch ieder jaar zien?
+1/-0

5 jaar geleden
Ik blijf het maar een vreemde gang van zaken vinden, natuurlijk is regeren vooruit zien, maar er gaat geen uur voorbij of er wordt weer wat bedacht door de media. Laat Marc achter de schermen maar gaan werken aan een nieuw team dat moet gaan spelen in de CL. Zondag is de wedstrijd tegen Fortuna heel belangrijk en als de spelers met hun hoofd nog in Madrid zijn dan vrees ik het ergste. Wat leven wij fans van Ajax toch in een hectische wereld.
+1/-0

5 jaar geleden
IK denk dat de Ligt meer gemist gaat worden dan de Jong. Ik hoop dat Tadic het voor elkaar krijgt dat de rest blijft ook de Ligt. Hij is nog maar 19.
+1/-0

5 jaar geleden
Marc, zo min mogelijk laten gaan. Zyech nog een beter contract aanbieden bijvoorbeeld. Ik gun hem wel een transfer, maar hij zal alleen gaan als het de juiste club is. Tadic gaat blijven zegt hij. Hij snapt het. Hij heeft nog nooit zo'n jaar gehad in zijn carriere. Nu wil hij de vruchten. Hij wil prijzen winnen. Dus zal hij blijven. Je kan wel weer 4 jaar bij Tottenham spelen of Roma, of Newcastle of Lazio maar dan wil je weer niks. Zoveel mogelijk bij elkaar houden. Veel jongens willen nu wel komen, na deze wedstrijd. Dat is zeker! Wereldwijd!
+1/-0

 
5 jaar geleden
Helemaal mee eens, geef hem maar een miljoen extra per jaar.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Een ding snap ik niet zo goed. We krijgen een verschrikkelijke berg geld voor de Jong en de Ligt, dat gaat richting 160 miljoen. Voor Ziyech, Neres, van de Beek,Dolberg, Onana en Tagliafico zullen de clubs zich ongetwijfeld ook gaan melden. Maar als we nu eens 10 miljoen van die 160 miljoen afhalen om de contracten van die spelers te verhogen dan kan Ajax toch weer van die bizarre bedragen vragen? Of gewoon zeggen niet te koop? Komt u volgend jaar nog maar een keer langs. In dat geval zou je voor ongeveer 45 miljoen waarschijnlijk zowel Tobi en Jan kunnen ophalen bij de Spurs.Tobi heeft in zijn contract een verkoopprijs van iets meer als 25 miljoen staan en dankzij andere posts weet ik nu ook dat Jantje beton nog maar een eenjarig contract heeft. Gaat Ziyech dan toch dan is daar weer minimaal 75 miljoen voor te vangen. Aangezien Blind met de komst van ons Belgisch superduo naar het middenveld kan heb je dan nog maar een echt goede aankoop van een 20/25 miljoen nodig voor het middenveld.Desnoods een keer 30/35 miljoen. Als even snel rekenen is het dan 10 miljoen contracten, 45 Tobi en Jan en nog eens maximaal 35 van de Ziyech opbrengst is 90 miljoen uitgegeven. De opbrenst voor de drie verkopen is echter 235 miljoen. Opstelling Onana,Nico, Tobi, Jantje, Mazraoui, Blind , van den Beek, Neres, Tadic, Dolberg en dan die ene middenvelder van 30/35 miljoen.Kortom een team dat kampioen hoort te worden en in Europa ook bijna nergens bang voor hoeft te zijn.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao forbs henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid