Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Ajax is zeker niet kansloos tegen Real Madrid'

4 maart 2019 09:47 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Willem van Hanegem: "Ajax is zeker niet kansloos tegen Real Madrid"; image source: Pro Shots

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad geeft Willem van Hanegem aan dat Ajax zeker niet kansloos zal zijn tegen Real Madrid, omdat het niet meer het Real Madrid van afgelopen seizoenen is en het bovendien een stuk minder is zonder Sergio Ramos. "Dat Real in een week tijd twee keer onderuit ging tegen Barcelona en Ajax woensdag in de Kuip van Feyenoord won, zegt mij helemaal niets", aldus Van Hanegem. "Ik vond Ajax helemaal niet zo indrukwekkend in de halve finale van het bekertoernooi. Sterker nog: Feyenoord was in de eerste helft zeker niet minder. Pas na de 0-2 werd het een kat-en-muisspel, ook al omdat Feyenoord de handdoek gooide."

Van Hanegem gaat verder: "Matthijs de Ligt speelde wel sterk, maar hij zal in Madrid bij corners ongetwijfeld wat beter in de gaten worden gehouden dan in de Kuip. Ajax had zonder Huntelaar op het veld slechts één speler met kopkracht en die scoorde dan ook."

Hoe Ajax moet gaan spelen, is voor Van Hanegem wel duidelijk. "Ajax moet spelen in de variant met Dusan Tadic in de punt van de aanval. Dat is ook de opstelling waarin ze de meeste indruk hebben gemaakt", zo geeft hij aan. "Waar ik wel om moet lachen is dat mensen nu gaan roepen dat Lasse Schöne er alleen nog voor zijn vrije trap in staat. Alsof die gozer er helemaal niets van kan en alleen maar die kwaliteit bezit."

Volgens Van Hanegem zou het voor de KNVB ook lekker zijn als Ajax een resultaat weet te boeken in Madrid. "Voor die moeilijke lijst met coëfficiënten, of hoe ze het ook noemen", zegt hij daarover. "Ik vind al veel langer dat topclubs rond Europese duels een aangepast programma moeten krijgen. Dat is uiteindelijk goed voor ons allemaal. Het is vervelend voor PEC, al gaan die ook niet dood van een paar potjes in een korte periode. Alleen had de KNVB dit gewoon meteen na de loting moeten beslissen. Dan was het voor iedereen duidelijk en was het rustig gebleven."




Tags

hanegem madrid feyenoord knvb kuip barcelona coefficienten column corners dood gooide handdoek huntelaar kat kopkracht muisspel pec ramos schone sergio tadic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Willem heeft gelijk. We gaan ook door op de Schalke uit manier. Alleen n wordt het goudhaantje Nico.
+4/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb er nu al zin in. We hebben een kans en we moeten er vol voor gaan. Laat het stormen in Madrid vanaf de eerste seconde. Schöne zou ik overigens op de bank houden, komt tekort in zulke wedstrijden. Wel kun je hem inbrengen op het moment dat je een vrije trap krijgt net buiten de 16. Daarmee zeg ik niet dat hij geen andere kwaliteiten heeft, maar wel dat hij een vertragingsfactor is als het een wedstrijd met een hoog tempo betreft. ;o)
Ziyech naar het middenveld en Dolberg in de spits. Ik heb er vertrouwen in, ik zeg 2-3 na verlenging.
+3/-1

5 jaar geleden
Soms heeft hij er wel verstand van.
+3/-0

5 jaar geleden
Het voorspellen van de wedstrijd is niet mijn ding ,maar de hoop op een goed resultaat moet voor een Ajax fan een must wezen. Ajax kan een goed resultaat halen, die het in mijn ogen allang heeft behaalt met een beetje geluk gaat er misschien een kers op de slagroom taart. Maar Willem van Hanegem laat ik maar praten want ook hij mag zijn mening geven. En nu maar hopen dat die kromme gelijk heeft.
+2/-0

5 jaar geleden
De ene keer brabbelt deze man je reinste onzin, de andere keer is het weer een goed verhaal (los van het feit of ik het er mee eens ben of niet). Best apart toch.
+2/-1

5 jaar geleden
Feyenoord was in de eerste helft niet minder en in de tweede helft was het een kat en muis spel? Hanegem moet van de jenever afblijven.
+2/-0

5 jaar geleden
Laten we er niet van uitgaan dat we een grote kans hebben, het is Real Madrid. Ik hoop natuurlijk dat we doorgaan maar ik kan me niet voorstellen dat Real níet scoort en wij er dan drie maken, in Madrid. Door de kwaliteit spelers die ze hebben kunnen ze uit het niets scoren zoals we helaas thuis en al jaren in de CL en La Liga gezien hebben. Het is jammer dat we thuis tegen de verhouding onderuit gingen, anders hadden we zeker een goede kans gehad. Als het maar niet zoals de vorige uitwedstrijd wordt. Ik hoop dat ik ongelijk krijg!
+1/-0

5 jaar geleden
Madrid scoort uit twee kansen één keer.
Ajax sooort uit vier kansen één keer.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Ja? En? Tegen Barca kregen ze genoeg kansen. Scoorden ze in 180 minuten 0 keer. Statistieken van niks. Die ausputzer van ze is geschorst, Varane schijnt ook behoorlijk wat au te hebben en speelt waarschijnlijk niet. Scheelt een slokkie of 3 op een borrel. Ik zeg niet dat het een eitje wordt, maar laten we hopen dat we een goeie pot neer kunnen zetten en een doelpunt kunnen scoren in het 1e half uur. Daarna zien we het wel. Kan het zomaar een mooie avond worden.
+1/-0

5 jaar geleden
Tuurlijk heeft Ajax een kans, da's logisch..toch? We spelen 2 x 45 minuten en eventueel een verlenging. Ik zou die gasten hoog onder druk zetten net zoals in Amsterdam, scoor je 2x en hunnie niet dan is het gespeeld. Scoren zij tegen dan heb je nog altijd de verlenging. Scoor je nog een keertje dan moeten die gasten er 2 maken, als Ajax de gehele wedstrijd scherp blijft zal Madrid niet nog 2x scoren.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos