Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We hebben duidelijk wat recht gezet'

27 februari 2019 23:42

Erik ten Hag was bijzonder tevreden na de wedstrijd tegen Feyenoord. "We moesten in de finale komen en we hadden wat goed te maken. We moesten wat recht zetten", aldus Ten Hag. "Dat hebben wij duidelijk gedaan. Na een moeilijke beginfase hebben we ons in de wedstrijd geknokt. Ik moet de ploeg een groot compliment geven hoe ze de rug hebben gerecht, op wilskracht in de wedstrijd hebben geknokt en uiteindelijk dik verdiend gewonnen."

Ten Hag was na de openingsfase niet bang voor net zo'n wedstrijd als een maand geleden. "Het was nu precies andersom. Feyenoord dat beter begon en wij knokten ons nu in de wedstrijd", zo gaf hij aan. "De wilskracht die de ploeg ten toon spreidde was geweldig. We kwamen naar mate de eerste helft vorderde steeds meer in controle en dat resulteerde ook in de verdiende voorsprong."

De trainer van Ajax kreeg de vraag of hij het eens was met de opmerking dat Ajax verdiend won, maar niet groots speelde. "Er zat veel wilskracht in de ploeg. Verbetenheid, echt willen, knokken. Er stond echt een team. Bij fases hebben we in de tweede helft ook aardig gespeeld", zei hij daarover. "Feyenoord zat er in de beginfase heel kort op en dat deden wij niet altijd goed. Maar er stond echt een team die vooral wilde strijden. Dan kun je heel veel bereiken."

Ten Hag was erg te spreken over Matthijs de Ligt, die de ploeg op voorsprong zette. "Hij toornde hoog boven iedereen uit en kopte fantastisch binnen. Het was een plaatje. In zijn honderdste wedstrijd zijn tiende goal. Schitterend voor hem", aldus Ten Hag. "Hij was zeker de man of the match. Zeker ook hoe hij die bal van Van Persie blokte. Het was een teamprestatie, maar hij heeft echt als een aanvoerder een leider gespeeld. Een groot compliment."




Tags

hag feyenoord wilskracht beginfase geknokt blokte gerecht honderdste knokten match openingsfase persie resulteerde spreidde teamprestatie toornde verbetenheid vorderde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag hato heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan pasveer ramaj roon rulli sevic shogun sutalo tadic tahirovic taylor vos