Transparent
Inloggen
Sluiten

Matthijs de Ligt: 'Dan maar op een andere manier onze supporters naar De Kuip'

27 februari 2019 23:05

Matthijs de Ligt was het in gesprek met Fox eens dat Ajax de ultieme revanche had genomen. "Ik ben met drie dingen heel erg blij. Ten eerste hebben we de finale bereikt, dat is een doel op zich natuurlijk. Ten tweede heb je je enigszins gerevancheerd ten opzichte van Feyenoord en ten derde heeft iedereen kunnen zien dat er geen supporters van ons bij waren", aldus De Ligt. "Dat is een discussie die nu gaande is. Als het op deze manier niet kan, moeten we maar zorgen dat de supporters op een andere manier naar De Kuip kunnen. Dat hebben we goed gedaan."

De Ligt baalde dat er geen Ajax-supporters aanwezig waren. "Je voetbalt voor de supporters. Dat doen we allemaal. Feyenoord voetbalt ook voor de supporters", zo gaf hij aan. "Wij winnen hier met 0-3 en dan wordt het stil. Het liefst vier je dat met je supporters. Het is ongelofelijk dat dat niet kan en gebeurt."

De aanvoerder werd gevraagd naar zijn openingsdoelpunt. "Ik hoorde dat het geen corner was, maar dat maakt me geen bal uit natuurlijk", zei hij daarover. "Ik zei tegen Hakim dat als hij hem hoog gaf, ik het duel kon winnen. Hij kwam hoog, ik kom er goed voor en volgens mij kop ik hem wel aardig binnen."

Hij was het niet eens met de opmerking dat de wedstrijd na de 0-2 al gespeeld was. "Je moet altijd de focus houden. Als die 1-2 valt, kan het heel snel gaan met het publiek dat er achter gaat staan en de energie die Feyenoord altijd brengt in thuiswedstrijd", aldus De Ligt. "Daarom was het des te lekker dat Donny de 0-3 maakt. Dan weet je dat je het uit kan spelen."




Tags

feyenoord kuip baalde fox gerevancheerd openingsdoelpunt revanche

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn boomen brobbey chivu elsimao eredivisie eriksen gorter hato henderson kaplan kiki kopduel metz mikautadze ofwel pasveer remko rensch rulli sevic shogun simpele sosa sutalo taylor volendam