Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax naar bekerfinale na revanche tegen Feyenoord

27 februari 2019 22:37
Foto: Pro Shots

Ajax naar bekerfinale na revanche tegen Feyenoord; image source: Pro Shots

Ajax heeft de finale van de TOTO KNVB Beker weten te bereiken. In Rotterdam werd Feyenoord met 0-3 verslagen door de ploeg van Erik ten Hag. Matthijs de Ligt maakte vlak voor rust de openingstreffer, na rust kwamen Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek tot scoren.

Erik ten Hag koos tegen Feyenoord voor de Champions League variant met Dusan Tadic in de spits. Feyenoord begon echter beter aan de wedstrijd. Larsson schoot op de paal, terwijl vlak daarna Matthijs de Ligt een schot van Van Persie kon blokken.

Ajax werd na de beginfase wel steeds sterker en drong steeds meer aan. Aanvankelijk kwam het niet tot kansen, al was Hakim Ziyech met een afstandsschot op de paal plotseling dicht bij de openingstreffer. Beide ploegen leken de rust in te gaan met een 0-0 stand, maar in de laatste minuut kreeg Ajax nog een corner. Uit de herhaling bleek dat de hoekschop ten onrechte werd gegeven, maar Matthijs de Ligt profiteerde optimaal door de 0-1 snoeihard binnen te koppen. In zijn honderdste wedstrijd voor Ajax wist hij zelf te scoren.

Vlak na rust werd er opnieuw vanuit een corner gescoord. De hoekschop leek eenvoudig verdedigd te kunnen worden, maar Feyenoord kreeg de bal niet weggewerkt. De bal kwam voor de voeten van Nicolás Tagliafico en de Argentijn zorgde daarmee voor de 0-2.

Juist in een fase dat Feyenoord in de wedstrijd leek te komen, sloeg Ajax opnieuw toe. Na een schitterende aanval over meerdere schijven kwam de bal voor de voeten van Donny van de Beek. Hij zorgde met een hard schot voor de 0-3 en de beslissing in de wedstrijd. Ajax kreeg nog wel een paar kansjes op meer, maar doelpunten vielen er niet meer in Rotterdam. Ajax wist zich daarmee voor de vijfentwintigste keer in de clubhistorie de bekerfinale te bereiken.




Tags

feyenoord bekerfinale beek hag revanche tagliafico beginfase blokken drong herhaling honderdste kansjes knvb larsson persie schijven snoeihard tadic verdedigd vijfentwintigste ziyech

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper