Transparent
Inloggen
Sluiten

Mitchell Dijks: 'Ajax blijft mijn club'

27 februari 2019 10:14 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Mitchell Dijks: "Ajax blijft mijn club"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Mitchell Dijks aan met een dubbel gevoel terug te kijken op zijn jaren bij Ajax. "Na Frank de Boer heb ik mijn topvorm niet meer gehaald. Bij Ajax lig je onder een vergrootglas. Een verkeerde pass, een tegenstander die makkelijk van je wegdraait. Het publiek ging reageren. Dan kan je snel in een neerwaartse spiraal belanden", aldus Dijks. "Ik ben een gevoelsmens en denk veel na over dingen. Als een heel stadion gaat fluiten, is er geen speler die daar helemaal ongevoelig voor is. In het begin dacht ik nog dat ik erboven kon staan, maar op een gegeven moment kruipt de onzekerheid toch in je hoofd."

De linksback werd een doelwit van fans en analisten. "Er werd op een gegeven moment alleen nog maar gepraat over de voorzetten. Het ging een eigen leven leiden. Gaf ik na twee goede voorzetten een slechte, dan werd er al gefloten. Je krijgt een imago dat je niet meer kunt omkeren", zo geeft hij aan. "Ik keek nooit praatprogramma’s, maar vrienden deden dat wél en die stuurden berichtjes: Ze hebben het weer over je. Onbewust gaat het in je kop zitten en daarom wilde ik ook graag naar een andere competitie."

In zijn laatste maanden bij Ajax zat hij zelfs alleen nog maar op de tribune. "We hebben met Marc Overmars om de tafel gezeten. Wat doe ik hier nog? Kunnen we wat regelen? Maar Overmars zei wel terecht: “Je wordt gewoon betaald, dus blijf gewoon je werk doen”. Dat heb ik ook elke dag gedaan", zegt hij daarover. "Er is veel gebeurd, maar ik heb bij Ajax ook mooie momenten meegemaakt. Het blijft mijn club."

Meer op Voetbal International
Tags

dijks overmars boer doelwit gevoelsmens imago kruipt lig neerwaartse onbewust ongevoelig onzekerheid praatprogramma stuurden wegdraait

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Mitchell, je hebt gelijk. Hopelijk leren onze supporters van je interview en blijven ze onze spelers ten alle tijden steunen ook al heeft een speler een mindere fase.
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Je hebt toch mooi bij de allermooiste club ter wereld gespeeld, dat kan niemand meer van je afpakken!

-Vond zijn shirt trouwens geniaal bij zijn presentatie: https://twitter.com/afcajax/status/614429627315036160link
+1/-0

5 jaar geleden
Deze jongen kan er niks aan doen dat hij voetballend niet de allerbeste linksback ter wereld is. Het mooie is dat hij dat zelf ook heel goed van zichzelf weet, en dat hij dat dan op andere vlakken heeft proberen te compenseren. Door bijvoorbeeld wel altijd zijn stinkende best te doen en naar zijn vermogen te spelen. Prima prof. Zit nu bij een goede passende club voor zijn niveau.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.215 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frimpong gaaei grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff schouten shogun simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst