Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax aast op revanche tijdens Klassieker van woensdagavond

26 februari 2019 11:00

Ajax zal woensdagavond weer af mogen reizen naar Rotterdam voor een wedstrijd tegen Feyenoord. Dit keer voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Erik ten Hag zal azen op revanche na de wanvertoning van vorige maand in de competitie. Ajax ging toen met 6-2 onderuit in De Kuip.

De wedstrijd van woensdagavond zal de tiende keer worden dat Ajax in De Kuip tegen Feyenoord speelt voor de beker. Twee keer troffen de ploegen elkaar in de finale. Feyenoord was in 1980 te sterk, terwijl Ajax in 2010 wist te winnen. Die laatste finale werd bovendien over twee wedstrijden gespeeld, maar beide duels werden door Ajax gewonnen. De overige zeven keer dat Feyenoord - Ajax het affiche was voor de beker won Ajax drie keer en werd er vier keer verloren.

De laatste keer dat beide ploegen in de beker tegenover elkaar stonden was op 28 oktober 2015. Door een ongelukkig eigen doelpunt van Joël Veltman diep in blessuretijd won Feyenoord met 1-0. Ajax wist eerder dit seizoen de competitiewedstrijd tegen Feyenoord in Amsterdam nog wel te winnen. Toen werd eenvoudig een 3-0 overwinning geboekt.




Tags

feyenoord revanche klassieker kuip affiche azen hag knvb veltman wanvertoning

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte berghuis bergwijn betrouwbaarheid bravo brobbey elsimao farioli gorter hag hato henderson hlynsson kiki lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun sutalo ton tsja