Transparent
Inloggen
Sluiten

Rinus Israel: 'Ik vind Matthijs de Ligt nu al beter dan Virgil van Dijk'

26 februari 2019 08:08 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Rinus Israel: "Ik vind Matthijs de Ligt nu al beter dan Virgil van Dijk"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Rinus Israel aan lovend te zijn over de kwaliteiten van Matthijs de Ligt. Volgens de voormalig verdediger is De Ligt al beter dan Virgil van Dijk. "Matthijs heeft de juiste instelling en als ik op tv zijn interviews zie, denk ik dat hij met beide benen op de grond blijft staan. Hij is jong, een échte verdediger, goed in zijn passing en een groot talent", aldus Israel.

De oud-international van Oranje ziet nog wel een verbeterpunt. "Hij moet aan de bal wat behendiger worden", zo geeft hij aan. "Al mag ik dat eigenlijk niet zeggen, want ik was nou niet bepaald een verdediger die een tegenstander twee of drie keer uitspeelde."

Vooral de onverstoorbaarheid van De Ligt bevalt Israel heel erg. "Aan het begin van zijn carrière heeft hij toch wat fouten gemaakt. Denk maar aan Bulgarije-Nederland, maar ook bij Ajax. Daar heeft hij van geleerd. Matthijs is mentaal sterk, een heel stabiele speler", zegt hij daarover. "Ik denk dat de bondscoach heel gelukkig is met zo’n speler. Nee, dat weet ik wel zeker. Wat een mooie volgende club voor hem zou zijn? FC Barcelona lijkt me wel een aardige."




Tags

israel dijk rinus virgil barcelona behendiger bulgarije jong nederland onverstoorbaarheid oranje passing telegraaf uitspeelde verbeterpunt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Rinus heeft volkomen gelijk. Barelona ook de beste club met frenkie voor hem. Beetje AJAX spel bij barcelona.
+1/-0

5 jaar geleden
Als iemand als Rinus dat zegt, is er weinig tegen in te brengen. Is toch een van de beste Nederlandse verdedigers ooit.
+1/-0

5 jaar geleden
Bayern München lijkt mij een goede club in de zwaarste competitie ter wereld.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht