Transparent
Inloggen
Sluiten

Donny van de Beek: 'Uiteindelijk ben ik wel tevreden'

24 februari 2019 19:14

In gesprek met Fox Sports gaf Donny van de Beek aan tevreden te zijn met het resultaat in Den Haag. "ADO-uit is altijd lastig. Vorig jaar hebben we er punten verspeeld. Het begin was niet goed. We hadden wel de controle, maar komen met 1-0 achter door een slaapmoment bij ons. Hij schiet hem wel goed binnen, maar uiteindelijk ben ik wel tevreden", aldus Van de Beek. "Uiteindelijk was ik zelf wel belangrijk. Op zich heb ik het prima gedaan. Het was natuurlijk een iets andere rol dan normaal, maar ik denk dat het prima ging."

Tegen ADO stond hij als controlerende middenvelder opgesteld "Je speelt in een iets verdedigendere rol en dat moet je in de gaten blijven houden. Je staat ook iets centraler. Normaal sta je iets dieper en ben je nog vaker in de eindfase betrokken", zo gaf hij aan. "Het plan was wel dat ik gewoon mijn loopacties moest maken op de juiste momenten en dat lukte wel een paar keer. Vooral in de eerste helft kon ik drie keer diep gaan. Er kwam ook een keer een goal uit. Het kan natuurlijk altijd meer, maar op zich was het prima."

Van de Beek was niet te spreken over het veld. "Het was heel matig, maar daar hadden zij ook last van natuurlijk. Ik hoorde hun er ook over klagen", zei hij daarover. "Zij moeten er de hele week op trainen. Wij moesten er nu eenmalig op spelen, terwijl zij dat iedere keer doen. Op zich moeten we wat dat betreft ook niet heel veel klagen. Maar ik denk dat we allemaal liever op gras spelen."




Tags

beek ado klagen centraler fox gras slaapmoment verdedigendere verspeeld

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper