Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'ADO Den Haag is altijd een lastige clip uit en daar zijn we overheen'

24 februari 2019 19:08

Erik ten Hag gaf in gesprek met Fox Sports tevreden te zijn over de wedstrijd tegen ADO Den Haag. "ADO Den Haag is altijd een lastige clip uit en daar zijn we overheen. Dat was prima gedaan", aldus Ten Hag. "Het was de eerste helft wel lastig op het stroperige veld om openingen te vinden. Dat kon wel iets sneller en iets intensiever, dan kun je ze makkelijker uit elkaar spelen. Daar verzanden we wel vaker in. We hadden wel de meeste kansen, maar uit het niets valt dan de 1-0. Want dan het goede is, is dat we heel snel reageren met 1-1 en 1-2, dat was prima."

De trainer van Ajax vond uiteindelijk dat zijn aanvallende opstelling goed had uitgepakt. "De eerste goal is heel erg belangrijk. We hadden al een goede kans toen Daley Blind goed doorkwam en David Neres net een teenlengte te kort kwam. Daarna hadden we nog wat kleine kansjes, maar het gaat om die eerste goal. Daardoor wordt het een stuk makkelijker", zo gaf hij aan. "Nu staat de tegenstander je op te wachten op een veld dat stroopt. Dan komt er heel weinig tempo in, maar daar moet je zelf dan voor zorgen. Het is nog wel een puntje van kritiek. We moeten meer brengen om de tegenstander daar uit elkaar te spelen."

Ten Hag is ook erg blij met wat Kasper Dolberg brengt. "Allereerst staat hij er om te scoren en dat heeft hij inmiddels tien keer gedaan. Dat zijn mooie cijfers. Maar hij kan nog meer betekenen in dat scoren. Hij moet nog gretiger zijn", zei hij daarover. "Hij haalt er ook nog een penalty uit. Dat was ook een goede actie. In de balvastheid kan hij nog groeien. De ene keer doet hij dat goed en de andere keer minder goed. Tegen tegenstanders als Beugelsdijk en Kanon, dat zijn heel fysieke spelers, kan hij nog meer zijn lichaam gebruiken, want hij is een ontzettend sterke en atletische jongen. Ook als aanspeelpunt heeft hij een belangrijke rol. Hij kan ook tussen de linies komen. Dat hij ontegenzeggelijk geweldige kwaliteiten heeft, liet hij vandaag wel zien."




Tags

hag ado clip aanspeelpunt atletische balvastheid beugelsdijk blind dolberg doorkwam fox gretiger intensiever kanon kansjes kasper neres ontegenzeggelijk openingen puntje stroopt teenlengte verzanden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos