Transparent
Inloggen
Sluiten

Søren Lerby: 'De trap van Lasse Schöne blijft natuurlijk geweldig'

23 februari 2019 08:49
Foto: Pro Shots

Søren Lerby: "De trap van Lasse Schöne blijft natuurlijk geweldig"; image source: Pro Shots

Indien Lasse Schöne zondag tegen ADO Den Haag in actie komt evenaart hij met 269 wedstrijden het record van Søren Lerby als buitenlander met de meeste wedstrijden voor Ajax. De voormalig speler van Ajax geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan hier helemaal niet mee bezig te zijn. "Leuk voor Lasse. Maar mij zegt het helemaal niets", aldus Lerby. "Ik ben al zo lang geen voetballer meer. Het is dat die jongens van Ajax TV mij ook belden over dit feitje, anders had ik het helemaal niet geweten, joh."

De voormalig middenvelder is niet van de cijfertjes. "Ik zou ook niet weten hoeveel interlands ik voor Denemarken heb gespeeld. Dat interesseert mij eigenlijk ook niet. Ik heb een mooie voetbalcarrière gehad, maar het is allemaal zo lang geleden, hè", zo geeft hij aan.

Lerby vindt het wel echt knap dat Schöne zoveel wedstrijden voor Ajax heeft kunnen spelen. "Niemand had heel hoge verwachtingen toen hij naar Ajax kwam, maar hij is van grote waarde. Met het aanstaande record als mooi bewijs daarvan", zegt hij daarover. "Als je zijn route in Nederland ziet: als jeugdspeler het avontuur aangegaan in Nederland. Via Heerenveen, De Graafschap en NEC uiteindelijk toch in de top van het Nederlandse voetbal terechtgekomen. Dan moet je karakter in je donder hebben. En zijn trap blijft natuurlijk geweldig."

De tegenwoordig zaakwaarnemer kan moeilijk een oordeel geven op de kritiek die er tegenwoordig is op het spel van Schöne, omdat hij daar te ver vanaf staat. "Wat ik gewoon knap vind: hij heeft al op zoveel posities bij Ajax gespeeld. Als rechtsbuiten, als nummer 10 en nu al weer jaren als controlerende middenvelder. Ik gun hem dat record wel", aldus Lerby.




Tags

lerby schone ren nederland ado bewijs buitenlander cijfertjes denemarken donder geweten graafschap heerenveen jeugdspeler joh route voetbalcarriere

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal